Arbeidsgivere slår til mot Monster og Stepstone

Nå kommer en lei konkurrent for selskaper som Monster og Stepstone. 15 store arbeidsgivere har slått seg sammen og laget sin egen tjeneste.

Det tok lang tid, men nå har en frivillig organisasjon av personalsjefer sett seg lei på at andre skal tjene penger og bygge opp verdifulle selskaper på deres rekruttering. I en klassisk kamp mellom oppdragsgivere og Internett-selskaper, ønsker nå oppdragsgiverne å ta tilbake det de foreløpig har gitt til Internett-selskapene.

Initiativtakerne, E-Recruiting Association, har fått med seg totalt 15 av verdens største selskaper, deriblant IBM, Intel, Lockheed Martin, SAP, Nestle, Raytheon, Sprint og Unisys, skriver Information Week. På nettsidene reklamerer DirectEmployers at du kan søke i hele 161.454 jobber.

Et søk på "programmerer" oppgir tjenesten "1000+" i antall jobber og lister opp stillinger på de første treffsiden hos blant andre IBM, Microsoft, Sun og Sharp på forskjellige kontorer rundt i verden.

Det nye selskapet har to store fordeler for bedrifter som ønsker å ansette folk. Den viktigste er at DirectEmployers er en nonprofit-organisasjon som ikke skal mele sin egen kake og aksjekurs. Blant annet leder den jobbsøkere rett til nettsidene til arbeidsgiver som dermed får bedre kontroll og kan skreddersy sine systemer.

Foreløpig mangler nettstedet muligheter for å legge inn nye jobber. Det foreligger heller ikke informasjon om priser, så det er mulig at det skal være gratis.

Men spørsmålet er om DirectEmployers kom for sent på banen. Selskaper som Monster, Adecco og Stepstone har bygget seg sterke varemerker mot alle jobbsøkere og uten dem er samarbeidet med arbeidsgivere lite verd.

Til toppen