Arendal kommune velger talestyrt sentralbord

Netwise har inngått avtale med Arendal Kommune om levering av effektiviserende løsning for sentralbord og støttesystem.

Netwise har inngått avtale med Arendal Kommune om levering av effektiviserende løsning for sentralbord og støttesystem.

Sammen med Bravida vil Netwise levere PC baserte ekspedienter og kalenderintegrasjon mot kommunens Lotus Notes mail og kalender, samt tale for automatisk informasjon om fraværsaktivitet og ekspedientfunksjon.

Kommunen har også valgt å installere telestyring for trafikkrapporter, debitering og Asset Management. For Netwise har avtalen en verdi på om lag 1.5 millioner kroner. Installeringen skjedde i forbindelse med at Arendal Kommune flyttet inn i nytt rådhus.

I Arendal kommune er det 3000 årsverk, men bare 250 av disse flytter inn i det nye rådhuset. Løsningen skal gi sentralbordet i kommunen oversikt over alle og full oversikt over de ansattes avtalebøker og deres kompetanse og arbeidsområder. Dette gjør sentralbordet i stand til å sette over til rett person på første forsøk. Via noen få tastetrykk har de tilgang til mer enn 4000 personer og kontakter som er tilknyttet telefoniløsningen og Netwise.

I kommunens nye rådhus har ingen faste arbeidsplasser og hele IKT løsningen er utviklet på en slik måte at de ansatte finner en ledig arbeidsplass. Deretter forteller IKT løsningen hvor de befinner seg ved å starte sin PC og/eller logge seg på med en trådløs telefon, alternativt IP telefonen på plassen der man velger å sette seg.

Ved fravær kan de ansatte enkelt fraværsmarkere sin telefon når de ikke er tilgjengelige ved for eksempel sykdom, møter, lunch og andre fravær. Dersom noen ringer direkte til en ansatt vil de få opplest fraværsårsak, og har da muligheten til enten å lese inn beskjed eller bli overført til sentralbordet. I neste fase planlegges det et nytt talestyrt sentralbord som vil kunne avlaste dagens sentralbord.

Til toppen