JUSS OG SAMFUNN

«Årets bibliotek» er digitalt

Helsebiblioteket.no vant prisen til Norsk bibliotekforening.

Helsebiblioteket.no er en informasjonsportal som gir gratis tilgang til nasjonale og internasjonale ressurser, fra det engelskspråklige fagtidsskriftet The Lancet til den norske Felleskatalogen med detaljert informasjon om alle medisiner godkjent for bruk i Norge.
Helsebiblioteket.no er en informasjonsportal som gir gratis tilgang til nasjonale og internasjonale ressurser, fra det engelskspråklige fagtidsskriftet The Lancet til den norske Felleskatalogen med detaljert informasjon om alle medisiner godkjent for bruk i Norge.
6. jan. 2012 - 09:30

Norsk bibliotekforening, en fri og uavhengig landssammenslutning for å fremme utviklingen av bibliotek-, dokumentasjons- og informasjonsvirksomhet, deler hvert år ut prisen «Årets bibliotek».

Prisen skal premiere et bibliotek som har utmerket seg gjennom nye ideer, samarbeid eller andre framtidsrettede, utradisjonelle og offensive tiltak.

For første gang går årets pris til en informasjonsportal, framfor et fysisk bibliotek: Helsebiblioteket.no.

Juryens begrunnelse for å nominere Helsebiblioteket.no som en av tre finalister lyder slik:

«Helsebiblioteket.no er et offentlig finansiert nettsted som samler og tilgjengeliggjør nettbaserte medisinske kunnskapsressurser. Helsebiblioteket.no ble lansert i 2006, og er på mange måter et pionerprosjekt med sitt arbeid med nasjonale avtaler. Før Helsebiblioteket.no ble etablert var god tilgang til fagressurser som databaser, oppslagsverk og tidsskrifter svært avhengig av økonomi, og kun tilgjengelig for de store universitetssykehusene. Nå sikrer dette "nettbiblioteket" fri tilgang til nyttig og pålitelig kunnskap for hele Norges befolkning, bibliotek innen medisin og helsefag og hele helsesektoren, og bidrar til å dekke et stort informasjonsbehov.

Redaksjonen bak Helsebiblioteket.no driver en utbredt informasjonsvirksomhet og har dyktige formidlere av tjenesten. Planen for 2011 viser deltagelse på 91 kurs og seminarer for bl.a. leger, bibliotekarer, sykepleiere og forskere. Helsebiblioteket.no er i dag en viktig, hvis ikke den viktigste, kilde til kvalitetskunnskap i helsevesenet.»

– Vi er stolte og takknemlige for prisen, og ser det som en anerkjennelse og en stor inspirasjon i det videre arbeidet med Helsebiblioteket, sier Magne Nylenna, ansvarlig redaktør av Helsebiblioteket.no og direktør i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til nasjonale og internasjonale ressurser, alt fra det engelskspråklige fagtidsskriftet The Lancet til den norske Felleskatalogen med detaljert informasjon om alle medisiner godkjent for bruk i Norge.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.