RESULTATERFINANS

Årets dårligste forretningsidé

De fleste dårlige forretningsidéer kan man med fordel forbigå i stillhet, men en gang i mellom kan det være greit å lære av andres feil før man skriver det hele inn i glemmeboken.

Håkon Styri
8. nov. 2002 - 12:31








hva denne tjenesten gjør med digi.no




























Xites er på ingen måte den eneste teknologien som forsøker å fange brukere og snikannonsere på andres nettsted. Jeg har kun valgt dem som et enkelt og tydelig eksempel.


Teknikken Xites benytter er heller ikke ny. Xites sier at de har søkt om patent i USA, men hva de har søkt om patent sier de ikke noe om. Et godt og velkjent eksempel på annen bruk av mellomtjenere som benytter teknikk som ved første blikk ligner er Anomymizer.com. Jeg må understreke at det under overflaten er store foirskjeller mellom Amonymizer og Xites.

Moralen er å vise forsiktighet med tjenester som tilbyr litt for mye av det gode. Gratis annonser på andre nettsted kan høres fristende ut, men bruker man sunn fornuft er det også ganske usannsynlig at det er helt lovlig. Å fange publikum ved å hindre dem å klikke rundt etter eget ønske er heller ikke noen god måte å bygge kunderelasjoner og skape seg et godt rykte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.