FORBRUKERTEKNOLOGI

Årets elektriske julegaver

Her er E-bransjens spådommer om hva slags digitale julepresanger vi vil kjøpe i år.

8. nov. 2005 - 09:59

IT-bransjen er godt representert i kåringen av årets julegaver fra fagbladet Elektronikkbransjen, som er EE-bransjens blad. Men mest oppmerksomhet får en oppgradering av en gammel slager, som riktignok gjerne kan brukes sammen med en PC, men som bare unntaksvis er forsøkt integrert i PC.

Vaffeljernet har fått en ansiktsløftning med en norsk oppfinnelse. Målet er å få en jevn brun flate på begge sider, og dette er ordnet ved å lage små huller i lokket, slik at overflødig luft kan forsvinne. I tillegg er antall hjerter utvidet til seks, for enklere bretting, og formet slik at røren renner litt mot midten, for å bli presset ut mot kanten når det lukkes.

Vidunderet er WAS 623 fra Wilfa. Det er blant fem vinnere og følges av storselgeren flatskjerm, mener Elektronikkbransjen.

Microsoft kommer med sin Xbox 360 like før jul, men denne fikk ikke plass i kåringen. Derimot er både Sony PSP og Apples iPod med.

Den siste vinneren er også en gammel slager i ny drakt, det er nemlig en DVD-samling med Ivo Caprinos dukkefilmer.

- De gamle dukkefilmene har tidligere ikke vært tilgjengelig i digitalt format. Flåklypa Grand Prix kom ut på DVD for noen år siden, men da hadde man bare kuttet litt i topp og bunn på 4:3-originalen. Nå har Remo og Mario Caprino, som er Ivo Caprinos sønn og sønnesønn, skapt nye bilder i ytterkantene der dette er nødvendig, for å skape ekte bredformat. Dette er gjort på alle dukkefilmene. De selges enkeltvis, eller i en samleboks, fortalte Svein Risberg i SF Norge.

I fjor vant MP3-spillere. Mobiloperatørene vil nok gjerne få i gang salget av 3G-telefoner, men elektronikkbransjen kåret ikke disse til vinnere i år. Fagredaktør Erik Andersen i Elektronikkbransjen spår derimot at 3G-telefoner vil bli den store hiten neste år, melder NTB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.