Årets internettbløffmaker lurt

Amerikaneren Todd Levin (bildet), som lurte auksjonshuset eBay for en førstepremie og la statuetten ut for salg på auksjonstjenesten, får sannsynligvis ikke de 5.000 dollarene han ble tilbudt for premien.

Amerikaneren Todd Levin (bildet), som lurte auksjonshuset eBay for en førstepremie og la statuetten ut for salg på auksjonstjenesten, får sannsynligvis ikke de 5.000 dollarene han ble tilbudt for premien.

digi.no brakte 4. februar historien om den amerikanske nettzine-skribenten Todd Levin som snøt auksjonshuset eBay for førstepremien under kåringen av the Coolest Site of the Year Awards i New York City i januar. eBay vant prisen for den kuleste-handelsløsningen, men hadde ingen til stede for å ta i mot premien.

Dermed troppet Levin opp og mottok prisen på vegne av eBay, til tross for at han hadde ingenting med auksjonsmegleren å gjøre. Flere av de 700 tilstedeværende visste at Levin bløffet, men røpte aldri stuntet. Etter å ha bragt prisen i sikkerhet i redaksjonen til nettzinet Smug, fant han ut at han ville legge den ut for salg hos vinneren.

Delvis som en ironisk spøk, delvis som et symbol på Levins og nettmagasinets freidighet, ble statuetten lagt ut for salg for 1,59 dollar. 57 bud senere var den oppe i 455 amerikanske dollar. Etter hvert ble tilbudet tidoblet og endte på 5.000 dollar siste dag for budet, mandag for én uke siden.

Levin skriver i en e-post til digi.no at i begynnelsen var det kun bekjente eller folk han kjente som la inn bud. Men da budene oversteg 200 dollar, begynte Levin å få kalde føtter fordi det gikk fra en spøk til en seriøs auksjonsrunde der han kunne bli beskyldt for å dra økonomisk fordel av et høyt bud.

Sammen med redaktøren av Smug fant han derfor ut at han skulle gjøre dette om til en auksjon der hele summen gikk til veldedighet. Mandag den 8. februar var siste dag for budrunden som da var kommet opp i 5.000 dollar (se peker i margen til Todd Levin's eBay-auksjon).

Problemet er bare at Levin ikke har noe tro på at han noen gang vil få se pengene:

"...I wish I could say that I was confident that this person would pay the money. I am afraid he's a punk", skriver han i sin e-post.

digi.no har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med eBay for en kommentar, men ikke fått noen tilbakemelding. Ifølge Levin har imidlertid auksjonsmegleren etter hvert blitt en skikkelig støttespiller i salget av statuetten til inntekt for et godt formål.

Til toppen