Arild Hustad ut av Telia

Og ny norsk sjef er funnet.

Arild Hustad ut av Telia
Arild Hustad gir seg i Telia Sonera etter fusjonen. Bilde: Eirik Helland Urke

I fusjonen mellom Tele2 og Telia Sonera Norge kom det signaler som ble tolket som at mangeårig Tele 2-sjef Arild Hustad ville få en nøkkelposisjon i konsernet.

Fredag formiddag kommer i stedet meldingen om at han slutter.

Kort beskjed

Telia Sonera er ikke opptatt av å flagge høyt at Hustad forsvinner ut. Beskjeden dukker opp i et kort siste avsnitt i pressemeldingen om at Telia Sonera Norge får ny toppsjef.

- I fusjonsprosessen mellom Telia Sonera og Tele2 i Norge er det avklart at tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, ikke vil være en del av den nye ledergruppen i Telia Sonera Norge, og han vil søke nye muligheter utenfor selskapet, heter det i meldingen fra selskapet.

Eks-Telenor

Den nye direktøren heter Abraham Foss og ble funnet i Malaysia. Han tar over etter at August Baumann uventet sluttet i desember i fjor og Charlotta Rehman ble konstituert.

Foss kommer fra toppledelsen i telekomoperatøren Maxis Berhad i Malaysia, hvor han leder bedriftssatsingen og engros.

Den påtroppende sjefen er 50 år og har meritter som ulike lederstillinger i Telenor. Blant annet leder for Telenor Business i Norge, før han ble Senior Vice President for Financial Services i Telenor-konsernet.

Abraham Foss Telia Sonera Norge
Tidligere Telenor-mann Abraham Fosse blir ny administrerende direktør i Telia Sonera Norge fra 1. juni. Bilde: Pressefoto

Økonom

Han har vært regiondirektør i Innovasjon Norge med ansvar for Sør- og Nord-Amerika, og han har erfaring fra Nycomed Imaging, Sparebank1 og Dyno Industrier.

Utdannelsen består av siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen i tillegg til studier i juss og russisk fra Universitetene i Bergen og Oslo.

Abraham Foss begynner 1. juni.