TELEKOM

Arild Hustad ut av Telia

Og ny norsk sjef er funnet.

Arild Hustad gir seg i Telia Sonera etter fusjonen.
Arild Hustad gir seg i Telia Sonera etter fusjonen. Bilde: Eirik Helland Urke
27. mars 2015 - 11:33

I fusjonen mellom Tele2 og Telia Sonera Norge kom det signaler som ble tolket som at mangeårig Tele 2-sjef Arild Hustad ville få en nøkkelposisjon i konsernet.

Fredag formiddag kommer i stedet meldingen om at han slutter.

Kort beskjed

Telia Sonera er ikke opptatt av å flagge høyt at Hustad forsvinner ut. Beskjeden dukker opp i et kort siste avsnitt i pressemeldingen om at Telia Sonera Norge får ny toppsjef.

- I fusjonsprosessen mellom Telia Sonera og Tele2 i Norge er det avklart at tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, ikke vil være en del av den nye ledergruppen i Telia Sonera Norge, og han vil søke nye muligheter utenfor selskapet, heter det i meldingen fra selskapet.

Eks-Telenor

Den nye direktøren heter Abraham Foss og ble funnet i Malaysia. Han tar over etter at August Baumann uventet sluttet i desember i fjor og Charlotta Rehman ble konstituert.

Foss kommer fra toppledelsen i telekomoperatøren Maxis Berhad i Malaysia, hvor han leder bedriftssatsingen og engros.

Den påtroppende sjefen er 50 år og har meritter som ulike lederstillinger i Telenor. Blant annet leder for Telenor Business i Norge, før han ble Senior Vice President for Financial Services i Telenor-konsernet.

Abraham Foss Telia Sonera Norge
Tidligere Telenor-mann Abraham Fosse blir ny administrerende direktør i Telia Sonera Norge fra 1. juni. Bilde: Pressefoto

Økonom

Han har vært regiondirektør i Innovasjon Norge med ansvar for Sør- og Nord-Amerika, og han har erfaring fra Nycomed Imaging, Sparebank1 og Dyno Industrier.

Utdannelsen består av siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen i tillegg til studier i juss og russisk fra Universitetene i Bergen og Oslo.

Abraham Foss begynner 1. juni.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.