BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ark brøt tausheten

Etter flere dagers suspensjon kunne Ark ASA torsdag bekrefte overfor markedet planene om å kjøpe Cinet. I tillegg opplyste selskapet at den nederlanske Cinet-eieren Getronics NV ønsker å kjøpe Ark. Hovedkonkurrenten Merkantildata fortsatte likevel kursoppgangen på Oslo Børs.

Eirik Flaa
25. sep. 1997 - 19:55

Fredag 19/9 valgte ARK ASA å suspendere aksjen fra handel på Oslo Børs. Markedet stilte seg spørrende til suspensjonen, og i startfasen gikk spekulasjonen rundt et mulig oppkjøp av Fellesdata, men dette ble tidlig dementert. Mandag kom et nytt rykte om at selskapet skulle kjøpe opp Cinet av den nederlandske eieren Getronics, et rykte det skulle vise seg å være mer hold i. Ryktet var likevel mangelfullt, og tirsdag skrev digi.no i sin børskommentar at Getronics i tillegg trolig ville ta over Ark konsernet.

Når meldingen kom torsdag, var det derfor få overraskelser. Det eneste som ikke var kjent var kjent var størrelsen på budet til Getronics, som viste seg å være 91 kroner. Dette ga en pen gevinst for de som kjøpte ARK aksjer fredag. Den siste aksjen før suspensjonen ble omsatt for 72,50 - hvilket gir en prosentvis avkastning på 23,5 sett i forhold til torsdagens (25.09.) sluttkurs på 89,50.

Dagens bekreftelse betyr også at det nye ask konsernet konsoliderer seg i forhold til sin konkurrent Merkantildata, men merkelig nok steg også Merkantildatas aksje i dag - attpåtil til ny toppnotering.

- Dette er nok et generelt utslag av alle de gode analysene som florerer på Merkantildata, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Han sier imidlertid at han hadde ventet et svakt fall i hovedkonkurrenten Merkantildata etter meldingene fra Ask. Merkantildata endte dagen opp 6 kroner til 208 kroner.

Blant aksjene som også gjorde det bra i dag finner vi Opticom, Agresso Elkjøp og Superoffice, som steg med henholdsvis 6,33, 5,26, 4,8 , 4,69 prosent. Ingen av oppgangene kan imidlertid relateres til spesifikke nyheter, men torsdag ble alt i alt en svært god dag for IT. Bortsett fra mindre nedgang i Sysdeco, MMP og Nordic VLSI var det skikkelig "bull" for IT torsdag. Oslo Børs kunne melde om stor interesse og oppgang i IT-indeksen som totalt steg med 30,28 poeng til 1216,12. Dette tilsvarer en oppgang på 2,6 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.