Ark/Cinet-flukt skaper muligheter

Den store medarbeiderflukten fra Ark/Cinet har gitt det norske Notes-miljøet mange nye medarbeider og nå diskuterer mange kjøp og salg. Et av ryktene er at to år gamle Scanet er til salgs for 50-60 millioner kroner.

Den store medarbeiderflukten fra Ark/Cinet har gitt det norske Notes-miljøet mange nye medarbeider og nå diskuterer mange kjøp og salg. Et av ryktene er at to år gamle Scanet er til salgs for 50-60 millioner kroner.

Problemene og medarbeider-flukten fra Ark/Cinet har satt i gang en kjedereaksjon i det norske miljøet rundt internett og gruppevare-verktøyet Lotus Notes. Forflytningen av medarbeidere har skapt flere nye selskaper og styrket andre, noe som øker mulighetene for salg og kjøp.

Et av ryktene i bransjen er at Scanet, et konsulentselskap startet av fire tidligere Lotus-medarbeidere sommeren 1997.

Flere skal være interessert i Scanet, og daglig leder Espen Halvorsen vil trolig få et tilbud om å selge i løpet av uken. Med 26 ansatte og en flere produkter er det ikke urealistisk å forvente en pris i dagens marked på 50-60 millioner kroner selv om selskapet ikke er mer enn to år gammelt. digi.no får summen bekreftet fra mulige kjøpere som ønsker å være anonyme.

Dette gir en pris på to millioner pr. ansatt, noe som synes å ha blitt en tommelfingerregel i internett-bransjen, særlig hvis selskapet har noen produkter i tillegg til konsulentstaben. Vanlige it-konsulentselskaper prises bare til rundt halvparten.

I tillegg til staben, får en kjøper med seg selskapets publiseringsprodukt som lar store selskaper og konsern lage nyheter og innhold på flere steder og publisere til forskjellige internettsider. Scanet signerte nylig en kontrakt med Kreditkassen. Fra før står blant annet Orkla, Gjensidige, Storebrand og Dyno.

- Mange Notes-konsulenter snakker med hverandre i fordi man forsøker å skape koalisjoner og bedrifter etter den store flukten fra Ark/Cinet, sier Halvorsen til digi.no.

Halvorsen vil ikke bekrefte oppkjøpsryktene direkte, men sier diplomatisk at "det er interessant og et stort potensiale i å slå seg sammen for å lage en større, nordiske leverandør". Han vil heller ikke kommentere salgssummen.

Til toppen