Ark/Cinet snur og blir på børsen

Børs-noteringer eller ikke - etter at regnestykket er gjort opp øker antallet IT-selskaper på Oslo Børs med en til høsten. Ark har bestemt seg for å bli.

Børs-noteringer eller ikke - etter at regnestykket er gjort opp øker antallet IT-selskaper på Oslo Børs med en til høsten. Ark har bestemt seg for å bli.

Det er både fordeler og ulemper med å være på børs. Samtidig som to nye selskaper skal inn på Oslo Børs, forsvinner et. Tidligere så det ut som antallet it-selskaper til høsten skulle stå stille.

Det islandsk/norske Internett-konsulentselskapet Infostream og energiverkenes teleoperatør Enitel som skal på børs mot slutten av juli.

Ut ryker Thrane-gruppen med Nanna og Grete Thrane. De to søstrene kontrollerer nå 99 prosent av aksjene, men det er ikke satt noen dato for når de skal trekke børsnoteringen sin, forteller Bernt Bangstad, informasjonssjef på Oslo Børs.

Det så ut som Thrane-gruppen skulle få følge av Ark/Cinet, men dette dementeres. Den norske datagiganten eies primært av nederlandske Getronics og sliter med lav omsetning i aksjen. Tidlig i år sa Jan Erik Standahl at han ønsket å spre aksjene til flere eier. Så kom krisen og 10. juni sa Standahl til digi.no at en av løsningene på problemene var at Getronics kjøper opp resten av Ark/Cinet og tar det av Oslo Børs.

Men nå har Getronics gitt kontraordre. Selskapet har øket sin eierandel fra 77 til 82 prosent, skriver Dagens Næringsliv. Norden-sjef Peter Van Voorst sier til avisen at Ark/Cinet skal forbli på børsen.

Selskapet nærmer seg nå den nedre grensen for antall eiere Oslo Børs tillater.

- Den lave omsetningen og antallet eiere har vært et tema i vår kontakt med Ark/Cinet, sier Bangstad diplomatisk.

Bangstad forteller at Oslo Børs ikke har noen fastsatte grenser, men henstiller om at eiere tar et selskap av børsen etter en skjønnsvurdering.

Til toppen