RESULTATERFINANS

Ark/Cinet taper fremdeles penger

De interne problemene og sviktene i oljebransjen tynger fremdeles Ark, et av Norges største IT-selskaper. Ark tapte 1,3 millioner kroner i andre kvartal etter å ha solgt for 1,4 milliarder kroner.

Einar Ryvarden
12. aug. 1999 - 16:35

Med en omsetning på 1,4 milliarder i andre kvartal er Ark/Cinet er et av Norges største IT-selskap. Men etter to kriser i selskapet, tapte selskapet 1,3 millioner kroner i andre kvartal. I andre kvartal i fjor tjente administrerende direktør Jan Erik Standahl 74,3 millioner kroner..

Tidligere i vinter måtte Ark offentliggjøre nedbemanninger etter at selskapets viktige kunder i oljebransjen kastet seg på nødbremsen. Senere i våres oppsto det en omfattende medarbeiderflukt fra selskapet. I den forbindelse la Standahl seg langflat og innrømmet høy sigarføring og dårlig ledelse.

Andre kvartal er en forbedring - i første kvartal tapte selskapet 19 millioner kroner og måtte legge til et restruktureringstap på 80 millioner kroner. Som forrige gang offentliggjorde Ark en knapp kvartalstall-rapport helt mot slutten av dagen.

Selskapet forteller at alle deler av Ark-divisjonene vokste, med unntak av de som solgte til oljesektoren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.