RESULTATERFINANS

Ark-omsetning på vei

For andre dag på rad ble det tirsdag omsatt aksjer i Ark ASA. Kursen har begge dagene ligget på 95 kroner. Ved siden av forventningen om omsettelige konverteringsretter er det trolig det hyggelige resultatet fra Getronics som har bidratt til å gi selskapet en lenge etterlengtet oppmerksomhet.

Jørgen Christiansen
3. mars 1998 - 17:29

Mens Merkantildata har opplevd en enorm oppmerksomhet og kursstigning hittil i år, har det vært tilnærmet dødt rundt Ark. Med rekordresultater fra hovedaksjonær Getronics (88 prosent) lørdag, og utsikter til å handle konverteringsretter i Ark/Getronics bør det være åpent for gradvis økende omsetning. Med et kursnivå på 95 kroner er det vel heller ikke umulig at Getronics vil vurdere å selge seg videre ned, det har ikke vært særlig aktuelt så lenge de få aksjene som er spredt i markedet så langt har funnet kjøpere på stusselige 82 kroner.

Aksjen skulle forøvrig vært nummer tre på gårsdagens vinnerliste med en oppgang på 9,2 prosent fra sist handledag, men kom ikke med da vinnerlisten kun tar med aksjer handlet to dager etter hverandre.

Et annet delvis sammenliknbart selskap, EDB ASA, har sett en meget hyggelig utvikling i år, med en kursstigning fra rundt 20 kroner til opp mot 30 kroner. Selskapet har helt siden våren 1996 sagt at det ønsker å ekspandere i Sverige, uten at så har skjedd. Spørsmålet er om det nå kan være noe på gang i selskapet. Kursutviklingen isolert sett er vel mer drevet av at aksjene Kongsberggruppen solgte seg ned med da de mottok vederlaget for Kongsberg Intech har gitt økt likviditet, men vi blir ikke spesielt overrasket om det de nærmeste ukene skulle komme for dagen at Eivind Kinck leker med sjekkheftet. Kursen så tirsdag en nedgang på marginale 20 øre.

Nedgangen på én prosent i IT-indeksen tirsdag skyldes først og fremst en nedgang i kursen på Merkantildata på 3,3 prosent og i Iterated på 5,3 prosent. Førstnevnte ser vi som et resultat av gevinstsikring, selv om en omsetning på drøye 62.000 aksjer er lite til å avstedkomme en såpass stor nedgang. Det sier vel en del om hvor langt markedet er strukket når aksjen i går hadde steget med 42,5 prosent siden årsskiftet kun på forventninger om at Adolfsen kan doble omsetningen på to år og holde på marginene samtidig. For Iterated er kursutslaget kanskje mindre enn forventet fra et selskap uten inntekter.

Nylig børsnoterte TTI Holdings fortsetter en meget pen oppgang, på gode volumer. I dag var aksjen opp 4,3 prosent på god omsetning. Spørsmålet er hvordan markedet vil reagere når resultatene for 1997 blir offentliggjort. Vi vet at de ikke er pene, men det skal også markedet vite dersom man da har lest prospektet som ble lagt fram ved børsintroduksjonen.

Det bør også være verdt å merke seg at omsetningen i Provida ikke akkurat er noe å skrive hjem om, til tross for en hyggelig kursutvikling den siste tiden. Aksjen ble tirsdag handlet til 112 kroner. Aksjen er ikke blant dem som har flest analytikere i skjørtene, og uten nyheter om kontrakter eller fusjoner/oppkjøp er det kanskje ikke så rart at det tidvis blir litt rolig rundt aksjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.