KARRIERE

Ark-sjef manglet IT-kompetanse

Bjørn Kristiansen, divisjonsdirektør i Ark Cinet, fratrer sin stilling i Ark-konsernet på grunn av manglende IT-kompetanse, forteller Ark-sjef Jan Erik Standahl. Samtidig varsler Standahl hyggelige 1998-tall på fredag og en ny omorganisering av konsernet.

Therese Werenskiold
25. feb. 1999 - 11:45

I går varslet datagiganten Ark at deres divisjonsdirektør Bjørn Kristiansen fratrer sin stilling med umiddelbar effekt.

- Kristiansen kommer fra to tidligere lederstilling innen transport (Fred. Olsen og NSB), og vi er enige om at han ikke besitter den IT-kompetansen som kreves i denne stillingen, sier Jan Erik Standahl, konserndirektør i Ark til digi.no.

- For å være leder i et IT-selskap må man ha IT-kompetanse. Det har ingenting med resultater å gjøre. Cinet kommer til å legge frem svært gode resultater på fredag, sier Standahl.

Jens Rugseth, nå divisjonsdirektør i Ark Skrivervik Data, overtar direktørstillingen i konsernet Ark/Cinet fra 1. april. Rugseth har vært fire år i Skrivervik Data, og kjenner selskapet godt. Han har sittet sentralt i ARK lenge, og sier han gleder seg til å begynne i den nye stillingen.

Inntil han tiltrer skal Cinet-direktør Ole Vinje lede divisjonen.

Standahl mener Rugseth er en meget kapabel IT-leder. Rugseth skal lede Cinet ett år, før neste organisasjonsendring i ARK-konsernet.

- Vi skal legge ned selskapsfokus, og bygge opp funksjonsfokus fra årsskiftet neste år. Konsernet vil bli oppgaveorientert. Rugseth vil da ha god bakgrunn for å bli operativ leder for hele ARK ASA fra 1. januar 2000, sier konsernsjef Standahl.

Ark er allerede midt inn i en omfattende omorganisering der konsernet samler alle telekomfolk fra datterselskapene i en ny enhet som heter Ark Kommunikasjon. Hensikten med denne omorganiseringen er å møte Merkantildata og Telenor Mobil i den økende konkurransen om kunder som vil samle sine data og telefonsystemer i en løsning.

Omorganiseringen av Ark omfatter også en samling av all opplæring og de fleste konsulenter i datterselskapet Netcenter.

Selskapet Lantec ble fusjonert inn i Cinet 1. januar, mens Skrivervik Data blir en divisjon i Ark, ikke et eget datterselskap.

(Se egen sak "Overfaller Merkantildata" i høyre marg).

Hvem som blir ny divisjonsdirektør i Skrivervik Data annonseres neste uke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.