ARK vil kvitte seg med ADB

- ADB-systemer er ikke en kjernevirksomhet for nye ARK ASA. Vi er nå i samtaler med en aktør for å selge oss ned i Cinet ADB til å bli en minoritetsaksjonær, sier konsernsjef Jan Erik Standahl til digi.no.

Jan Erik Standahl beklager at han mistet tre gode folk under omorganiseringen av Cinet ADB. Bråket i selskapet skyldes ifølge Standahl at det tok tid før man fikk oversikt over hvordan den nye enheten så ut, og hva selskapet genererte av inntekter og overskudd. Innen han kom langt nok til å gå i dialog med de ansatte, hadde tre ledende ansatte levert sine oppsigelser.

- Nå har vi kommet i inngrep med situasjonen og forklart de ansatte hva vi ønsker å gjøre. Det fikk usedvanlig god mottakelse, sier Standahl.

Og det gode budskap er blant annet at Cinet ADB nå skal spinnes delvis ut av ARK. Det pågår allerede konkrete samtaler med en aktør som er interessert i å bli majoritetseier i selskapet.

- Dette er en aktør med offensive vekstplaner og god finansiell styrke, sier Standahl

- ARK er i dag ledende på et system som Concorde. Innen dette markedet ser vi at for eksempel Merkantildata satser stort, hvorfor vil dere da kvitte dere med virksomheten?

- Den ligger utenfor hva vi anser som vårt kjerneområde. Dette er et marked med marginer som gjør at du må behandle det som et massemarked. Hvis Adolfsen ønsker å satse, så får han gjøre det. Vi ønsker å være en sentral samarbeidspartner for de virkelig store aktørene. Da blir det feil av oss å satse i ADB-markedet.

Standahl forklarer at ARK ASA nå skal videreutvikle kompetanse til å lære sin kunder å utnytte informasjonsteknologi optimalt i forhold til kundenes egen forretningsutvikling.

- Vil ikke dere da gå i beina på de store konsulentselskapene?

- Nei, vi skal ikke utvikle spisskompetanse på organisasjonsutvikling. Det får andre ta seg av. Vi blir ved "vår lest". Om du ser på selskap som Andersen Consulting så opererer de med to typer kompetanse. De har ansatte som tar seg av organisasjonsutvikling og så har de andre ansatte som fokuserer på IT-kompetanse. Vi vil være best på IT-kompetanse. Det er der vi har vårt fremste fortrinn i dag.

- Hva betyr det for et marked som for eksempel outsourcing?

- Jeg synes "out-tasking" er et bedre begrep. Vi kan ta enkeltoppgaver for storkunder der hvor det er hensiktsmessig. Over tid bygger vi gradvis opp et driftsmiljø som kan vokse etter som vi finner oppgaver det er naturlig for oss å tilby for våre kunder.

Til toppen