RESULTATERFINANS

ARM bæres fram av mer enn bare mobil

Doblet overskudd og kraftig økt omsetning.

25. okt. 2011 - 10:55

ARM Holdings, selskapet bak prosessorene i de fleste smartmobilene, har levert tall for tredje kvartal.

Sammenliknet med tredje kvartal i fjor økte omsetningen med 22 prosent til 192,3 millioner dollar. Nettoresultat før skatt ble mer enn doblet fra 19,6 millioner dollar til 43,0 millioner.

ARM melder om 14 nye kjøpere av lisenser for prosessorteknologien, hvor av «mange er etablerte halvlederselskaper som kjøper ARM-prosessorlisens for første gang».

I kvartalet ble det levert 1,0 milliarder ARM-baserte brikker til mobiltelefoner og mobile datamaskiner. Det er 10 prosent flere enn for et år siden.

Til forbrukermarkedet og andre dedikerte digitale enheter ble det levert 900 millioner ARM-baserte brikker i tredje kvartal. Det er 50 prosent flere enn i tredje kvartal i fjor.

Av de til sammen 1,9 milliarder leverte ARM-baserte prosessorene var 45 prosent av typen ARM7, 24 prosent av typen ARM9, 9 prosent av typen ARM11 og 22 prosent av typen Cortex.

ARM syder av optimisme. I forrige uke lanserte selskapet en ny superbrikke for smartmobiler som kombinerer en svært energieffektiv Cortex-A7-prosessor med en langt kraftigere Cortex-A15 MPCore-prosessor: big.LITTLE Processing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.