ARM går det suser

Konstruktøren av prosessorer til mobil opplever enorm vekst.

ARM går det suser
ARM-prosessorer finnes i et stort antall anvendelser. Slik beregner ARM sin markedsandel for 2012. Bilde:

Prosessorer konstruert av ARM finnes i de fleste smartmobiler og nettbrett i dag. Inntektene er lisenser til partnere som framstiller selve prosessorene – blant dem Intel, Samsung, Atmel og Nvidia – samt royalty fra mobil- og pc-leverandørene som bruker dem i sine produkter, som Apple, HTC, Nokia og Samsung.

Fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år økte ARM omsetningen med 24 prosent til 264 millioner dollar, heter det i en pressemelding. Nettoresultatet før skatt økte med 30 prosent til 87 millioner dollar.

Omsetningen er godt over det analytikerne hadde ventet, skriver Bloomberg. Omsetningen for hele året ventes å komme opp i 1,08 milliarder dollar.

ARM peker på at dersom man betrakter under ett alle apparater som brukes til mobil informasjonsbehandling, det vil si nettbrett, lesebrett og bærbare pc-er, så har de nå over halve markedet. Det store flertallet av nettbrettkjører ARM, og ARM-drevne Chromebook fra Samsung er fortsatt den mest solgte bærbare pc-en på Amazon.com.

I tillegg har ARM et solid fotfeste innen nettverksutstyr: Cisco, Ericsson, Huawei og Nokia Siemens Networks leverer alle ARM-drevne basestasjoner. ARM-prosessorenes høye effektivitet, målt i ytelse per strømforbruk, frister også leverandører av mikroservere.

Les mer om: