ARM lover enklere utvikling til Android

Lanserer utviklerverktøy som skal senke terskelen for å komme i gang.

ARM lover enklere utvikling til Android

Lanserer utviklerverktøy som skal senke terskelen for å komme i gang.

ARM kunngjorde i går at utviklerverktøyet Keil Development Studio 5 nå er tilgjengelig. Dette er et verktøy for å lage applikasjoner til systemer med ARM-basert prosessor og Android eller et annet Linux-basert operativsystem.

Det nye verktøyet skal tilby en slakk lærekurve og forkortet utviklings- og testsyklus.

Verktøyet tilbyr en Eclipse-basert prosjektstyringsdel med støtte for flere arbeidsflater og prosjekter. Det skal ha kraftige redigeringsfunksjoner for både C, C++ og assembler.

Inkludert er også en Linux applikasjonsdebugger med grafisk visning og mekanismer for prosessorkontroll. Dessuten følger det med en rask modell en SoC (System on Chip) med ARM Contex-A8-prosessor, som skal gjøre utvikling mulig uten å måtte ha maskinvaren tilgjengelig.

DS-5 er i tillegg satt opp til å støtte blant utviklingskort som BeagleBoard og Texas Instruments' OMAP35x-baserte evalueringsmodul via Ethernet eller seriell forbindelse.

Utviklingsverktøyet inkluderer automaske funksjoner for overføring av applikasjoner og biblioteker til målenheten, kjøring av applikasjoner og tilknytning til debuggeren. Dette skal gi utvikleren mulighet til å fokuser på å analysere og gjøre rettelser i selve programvarekoden.

Hovedkomponentene i Keil DS-5 Application Edition
Hovedkomponentene i Keil DS-5 Application Edition

DS-5 Application Edition, som nå er tilgjengelig, er den første av tre planlagte DS-5-versjoner. Framtidige utgaver av verktøyet skal inkludere støtte for debugging og sporing av kjerne og drivere, i tillegg til en ARM Compiler i stedet for GCC.

Keil Development Studio 5 Application Edition tilbys nå i en prøveversjon til Windows og Linux. Den kan brukes fram til den 30. september i år.

En demo av hvordan DS-5 kan brukes sammen med BeagleBoard, vises i videoen nedenfor.

Til toppen