ARM-pioner fikk det ikke til

Calxeda har gått tom for penger.

ARM-pioner fikk det ikke til
Tiden har løpt fra Calxeda, som nå ikke har nok penger igjen til videre drift. Men selskapets ledelse har ikke gitt helt opp og håper at en restrukturering av selskapet vil føre til nye muligheter til å levere ARM-baserte serverprosessorer. Bilde: Calxeda

Calxeda skulle bli store innen ARM-baserte serverprosessorer, men må nå innse at det ikke har lykkes. Utviklingen av produktene som kundene ville ha, skal rett og slett ha kostet for mye i tid og penger. Selskapet skal ikke ha vært i stand til å hente inn nok penger til å finansiere den videre driften.

– De hadde ventet bedre salg av deres 32-bit produkter, men det skjedde ikke fordi kundene ventet på 64-bits plattformer, sier analytikeren Pat Moorhead til CNET News.

Selskapet ble grunnlagt i 2008 og var blant de første til å lansere ARM-baserte prosessorer for servere, som et alternativ til de ikke like energieffektive prosessorene fra Intel og AMD. Det er fortsatt mange som tror på dette, og det hevdes at både Facebook og Google har planer om å ta i bruk ARM-baserte serverprosessorer datasentralene. Blant Calxedas kunder finner man selskaper som Dell og HP.

Men som en ikke navngitt kilde sier om Calxeda om til AllThingsD: «They just ran out of runway».

Det er fortsatt uklart hva som vi skje med Calxeda. I en uttalelse som er gjengitt av AllThingsD forteller selskapet gründer og president, Barry Evans, og markedssjef, Karl Freund, at selskapet har startet en restruktureringsprosess. Men det loves at selskapet vil holde sine forpliktelser til kunder som er i gang med ECX-2000-prosjekter. ECX-2000 er selskapet ARM-baserte systembrikker for nettsky-infrastruktur.

– Det å bære byrden av å være en bransjepioner har overgått vår mulig til å drive videre slik vi hadde forestilt oss, skriver Evans og Freund.

Les mer om: