AVTALER & KONTRAKTER

ARM sikter mot servermarkedet

Har fokuset rettet mot energieffektivitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2010 - 12:10

Britiske ARM er mest kjent for å lisensiere prosessordesign til brikker beregnet for mobiltelefoner og batteridreven forbrukerelektronikk, men sikter nå mot et helt nytt market. innen tolv måneder vil det komme servere på markedet som er basert på flerkjernede ARM-prosessorer.

Det forteller Warren East, toppsjef i ARM, til EE Times.

- Arkitekturen kan støtte serverbaserte bruksområder slik den er nå. Implementeringer har tradisjonelt blitt rettet mot relativt lav ytelse optimalisert for minimalt effektforbruk. Mne vi ser at raskere, flerkjernede implementeringer nå nærmer seg 2 GHz. Den største forskjellen i forhold til en serverprosessor er tilføyelsen av høyhastighets kommunikasjonsgrensesnitt, sier East.

Flere av ARMs lisenskunder eksperimenterer med ARMs ferdigdesignede Cortex A9-kjerner i brikker med opptil fire kjerner.

- Så folk kan utføre servereksperimenter med teknologien som allerede finnes i den øvre delen av veikartet, sier East.

Det er liten tvil om at energieffektivitet er en stadig viktigere faktor i mange serverrom. Selv om ARM-prosessorene kanskje ikke blir like kraftige som prosessorene fra Intel eller AMD, så kan den samme regnekraften trolig oppnås ved å sette inn flere prosessorer eller flere servere. Det sentrale er å få ut mest mulig ytelse per watt.

EE Times mener at både Google og Microsoft nå snuser på nettopp ARM-baserte servere.

Google nylige oppkjøp av Agnilux heller i den retning, siden det antas at selskapet utvikler energieffektive serverprosessorer og har grunnleggere med erfaring fra ARM-arkitekturen.

Microsofts Bing Autopilot Team, som lager programvareinfrastrukturen til selskapets Online Service Division, søker etter en erfaren programvareutvikler med erfaring med blant annet ARM og SSD-er.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.