ARM-sjefen trer av

Warren East forlater et selskap som fortsatt vokser kraftig.

ARM-sjefen trer av
Administrerende direktør i ARM, Warren East, gir seg på toppen når han forlater selskapet i juni år. Her avbildet under 2013 Consumer Electronics Show i Las Vegas. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Warren East, administrerende direktør i ARM Holding, skal forlate selskapet ved utgangen av juni i år. Det kunngjorde ARM i går.

East har ledet selskapet siden 2001 og har under denne tiden opplevd at selskapets teknologier har blitt tatt i bruk i så godt som alle smartmobiler og nettbrett. Alt tyder på at selskapet fortsatt vil vise solid vekst, og ifølge kunngjøringen er det East selv som har besluttet at han vil forlate selskapet.

– Det har vært et privilegium å lede ARM under en slik avgjørende og spennende tid i bransjen vår, og jeg er stolt over hva teamet med ARM-ansatte og -partnere har oppnådd sammen mens jeg har vært administrerende direktør, sier East i en pressemelding.

– Warren har forvandlet ARM under sin tid som CEO. I 2001 hadde ARM én serie med prosessorprodukter som stort sett ble brukt i mobiltelefoner. Nå tilbyr ARM den bredeste teknologiporteføljen i bransjen, brukt av mer enn 300 halvlederkunder i nærmere ni milliarder brikker i fjor. Under Warrens forpaktning har skapet mottatt royalties for mer enn 40 milliarder ARM-baserte brikker, sier John Buchanan, ARMs styreformann.

ARM-president Simon Segars overtar direktørstolen etter Warren East den 1. juli i år.
ARM-president Simon Segars overtar direktørstolen etter Warren East den 1. juli i år. Bilde: ARM

East vil bli erstattet av Simon Segars (45), som i dag er president i ARM med ansvar for selskapet avdeling for immaterielle rettigheter. Han har vært ansatt i selskapet siden 1991 og har siden den tid hatt sjefsstillinger innen teknologi, salg og produktutvikling. Han skal blant annet ha jobbet med mange av de tidligere ARM-prosessorene. Siden 2005 har Segars vært styremedlem i ARM.

    Les også:

Les mer om: