BEDRIFTSTEKNOLOGI

ARM-støtte og ny GNOME i Ubuntu 11.10

Oktoberutgaven av Linux-distribusjonen er klar.

Ubuntu 11.10 slik det vises i den nettleserbasert demoutgaven
Ubuntu 11.10 slik det vises i den nettleserbasert demoutgaven
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2011 - 15:45

I går ble Ubuntu 11.10 «Oneiric Ocelot» gjort offisielt tilgjengelig for nedlasting i blant annet desktop- og serverutgaver.

Ubuntu gis ut i nye versjoner to ganger i året, noe som gjør at antallet virkelige nyheter i hver utgave er begrenset.

Nyheten som denne gang nok er mest omdiskutert, er at GNOME 2 ikke lenger er standard skriverbordsmiljø, men har blitt erstattet av GNOME 3. Ifølge Ubuntu-sponsoren, Canonical, innebærer dette at brukerne får tilgang til et mer moderne og stabilt utvalg av applikasjoner, men ikke alle Ubuntu-brukere er så glade for verken GNOME 3 eller det litt forenklede brukergrensesnittet Unity, som opprinnelig ble utviklet for netbooks.

Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke er mulig å installere noe annet.

En annen vesentlig endring er at standard epostklient nå er Mozilla Thunderbird, i stedet for Evolution. Den sistnevnte skal likevel være tilgjengelig for valgfri nedlasting.

Det skal nå være mulig for utviklere å selge programvare gjennom Ubuntu Software Center, som i den nye versjonen også skal gjøre det enklere å finne programvare basert på brukervurderinger og popularitet.

Ubuntus nettskytjeneste, Ubuntu One, gjør det nå mulig å streame musikk og dele filer også med systemer basert på iOS, Android og Windows. Dessuten skal det interne, søkbaserte grensesnittet Dash ha fått bedre støtte for musikk, inkludert den som ligger i Ubuntu One Music Store.

Integrert med Ubuntu One er også backup-løsningen Deja Dup, som nå er standard i Ubuntu 11.10.

Desktop-versjonen kan testes i nettleseren her.

Serverversjonen av Ubuntu 11.10 er nå tilgjengelig for ARM-baserte servere. Det loves også nye verktøy og bedre støtte for utrulling og administrasjon av Ubuntu Server i nettsky-løsninger.

Ubuntu 11.10 kan lastes ned fra denne siden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.