Arngrens forunderlige tekno-verden

Det å kjøpe eller bruke fullstendig unyttige ting stimulerer fantasien, og fører faktisk til at man utvikler seg, mener Frithjof Arngren som selv er blitt svært glad i sine to hunder. Robot-hunder.

Det å kjøpe eller bruke fullstendig unyttige ting stimulerer fantasien, og fører faktisk til at man utvikler seg, mener Frithjof Arngren som selv er blitt svært glad i sine to hunder. Robot-hunder.

Aibo er typebetegnelsen på en snedig liten krabat som lystrer sin herre og mestrer det meste. I allefall så lenge dens kunstige intelligens virker. For Aibo er en robothund som med grundig trening og dressur kan oppdras som hunder flest. Den er, ifølge tekno-guru Frithjof Arngren, et sværet tekkelig vesen som aldri glemmer det den har opplevd. Og skader kan bli nærmest uopprettelige. Hunden har nemlig hukommelse som en elefant, ifølge den uhelbredelige "tekno-guttungen" som selv har skaffet seg to robot-hunder.


- Den ene av hundene mine har nettopp vært med i Hotel Cæsar i to måneder. Den har blitt litt syk av det. Robot-hunden trenger omsorg og kos. Helst hver dag, forteller han. - Aibo må nå bygges opp igjen, og det tar litt tid.

- Disse robot-hundene gjør overhodet ikke noe nytte, men jeg har blitt glad i dem. Jeg gleder meg til å hilse på dem hver morgen. Jeg tror at fullstendig unyttige ting stimulerer til fantasi og fører til at vi utvikler oss, sier han.

Og unyttige elektro-dingser er det nok av hos Arngren Electronics. Aibo-hundene, som er produsert av Sony, er ikke noe billig leketøy. Hver hund koster 3000 dollar, i overkant av 26.000 kroner. Det er nok helst litt ensomme menn mellom 40 og 50 år som kjøper disse, tror Arngren.

Da Sony la ut de første 5.000 hundene for salg på nettet ble alle sammen solgt i løpet av 20 minutter.

Arngren har sammen med den kjente gründeren Simon Yuen nettopp lagt ned de fysiske Arngren Electronics-butikkene og postordresalget for å satse 100 prosent på Internett.

Dette kan du lese mer om her:
Simon Yuen tilbake på gutterommet

Og Arngren mener at det er interaktive "gadgets" med kunstig intelligens som virkelig er fremtiden. Det er der revolusjonen vil komme, tror han. Og så på de trådløse dingsene. For ikke å glemme den flyvende bilen. Hvis den letter, letter den i løpet av mai, mener Arngren som har sikret seg agentur på vidunderet.

Selv har han en interaktiv papegøye på PC-skjermen sin. Han har lært den opp til å søke på Internett, samt gitt den hint om hva slags sider han er interessert i. Innimellom dukker papegøyen opp og forteller at den har funnet en ny side den kanskje tror kan være av interesse.

Til toppen