UTVIKLING

Arrangerer JavaZone for tiende gang

Dugnadsprosjekt slår på stortromma for 2300 utviklere.

6. sep. 2011 - 14:50

Programvarekonferansen JavaZone 2011 åpner i morgen dørene for tiende gang. I løpet av to dager skal det holdes over hundre foredrag for de 2300 deltakerne som får plass i Oslo Spektrum. Bak arrangementet står javaBin (Java Brukerforening i Norge).

Leder for JavaZone, Andreas Røe, forteller til digi.no at arrangørene har spurt fagmiljøet om hva det er interessert i. Men mengden av forslag har vært langt større enn det som har vært mulig å få til.

– Vi har særlig tatt inn ting som er interessante for Java-utviklere i de neste par årene. Dette gjelder ikke minst dynamiske språk, forteller Røe.

Han opplyser at det i år arrangeres «Scala turtorial», en form for klasseromsundervisning over seks timer med innføring i Scala. Røe understreker samtidig at dette nå er fullbooket.

Et annet fokusområde er nettskyen, hvor det legges spesiell vekt på erfaringsutveksling.

– Dette er i grunnen den strake motsetningen av et salgsforedrag, understreker Røe.

Siden det er tiende gang JavaZone arrangeres, vil arrangørene slå litt ekstra på stortromma.

– Festen er nå flyttet fra pubene på Grønland til Rockefeller. Arrangementet kalles nå for AweZone. Men deltakerne vil også kunne merke jubileet på andre måter, lover Røe.

Det første JavaZone ble arrangert i 2002, på Chateau Neuf i Oslo med 350 deltakere. Men fra 2005 til 2008 vokste antallet deltakere raskt. De tre siste årene har antallet billetter vært begrenset til 2300.

– Vi kunne ha solgt flere billetter, men bare dersom vi hadde vært sikre på å kunne holde den samme kvaliteten, sier Røe.

Fortsatt er det slik at foredragsholderne stiller opp gratis.

– Det er ingen som får betalt, heller ikke arrangørene. Det hele er et stort dugnadsprosjekt, hvor alt eventuelt overskudd føres tilbake til fagmiljøet, sier Røe

– Det har også bidratt til den enestående styrken vi har i fagmiljøet, og at vi ikke er nødt til å ta inn foredrag bare fordi noen har gitt oss penger for dette, avslutter han.

Tradisjonen tro, har det også i år blitt laget en filmtrailer til JavaZone. Den ser du nedenfor. Hold deg fast!

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.