Arrangerer Tetris-mesterskap på mobiltelefon

Tetris resetter en tilgriset hjerne slik Ctrl-Alt-Del resetter RAM'en i en tilgriset Windows-PC. Det burde vært klassifisert som et narkotikum. Nå leveres det i flerbrukerversjon på mobil. Spiller du godt, kan du velge deg en Nokia.

Tetris resetter en tilgriset hjerne slik Ctrl-Alt-Del resetter RAM'en i en tilgriset Windows-PC. Det burde vært klassifisert som et narkotikum. Nå leveres det i flerbrukerversjon på mobil. Spiller du godt, kan du velge deg en Nokia.

Nytt navn, men like avhengighetsskapende. Inpoc gir deg en Nokia hvis du er best i det Tetris-lignende mobilspillet.

Tetris med sine fallende kuber virker i utgangspunktet som en idiotisk beskjeftigelse, en slags ryggmargsrefleksøvelse, mindre krevende for hjernen enn å legge en kabal.

Kanskje nettopp derfor er det så populært.

Det resetter en tilgriset hjerne slik Ctrl-Alt-Del pleide å resette RAM'en i en tilgriset Windows-PC. Etter et par runder Tetris stiller du med blanke ark og et rent sinn.

Spillet burde antagelig vært klassifisert som et narkotikum, og behandlet deretter. Det er farlig avhengighetsskapende, men forhåpentligvis ikke direkte fysisk skadelig utover de eventuelle belastningsskader du måtte pådra deg i hender og underarm.

Og nå har altså Tetris kommet på mobil. Det er Plutonium Software som lager spillet, som i mobilversjonen bærer navnet "Dropzone 2".

- Dette er Norges første flerbruker-spill for mobil, forteller Schibsted Telecom / Inpocs administrerende direktør Per Håkon Fasting.

Dropzone 2 er et klassisk Tetris-lignende brettspill hvor poengsummen fra hver bruker sendes fra mobilen til en felles highscore-liste. Listen er tilgjengelig direkte fra spillet eller fra www.inpoc.no.

I perioden 7 juli til 31 august kan du konkurrere mot andre spillere i det Fasting kaller "Inpoc Summer Games". Premiene vil bli delt ut i kategoriene ukens beste og de tre beste på all time high listen når spillet er slutt den 31 august.

Vinneren av hovedpremien får 2.500 kroner i innhold eller spill fra Inpoc, samt en valgfri Nokia mobiltelefon.

- En hvilken som helst Nokia?, spør digi.no.

- Ja, en hvilken som helst Nokia, svarer Fasting.

Inpoc har solgt 80.000 spill til mobiltelefoner siden salget starter rundt juletider. I dag har de 100 forskjellige spill å by på. Samtlige koster 29 kroner. De nyeste spillene - som Dropzone 2 - er java-baserte, og kan derfor bare kjøres på mobiltelefoner som støtter java. Dropzone 2 funker kun på Nokia, spesifikt modellene 3510i, 3650, 5100, 6100, 6610, 6800, 7210, 7250 og 7650.

Til toppen