BEDRIFTSTEKNOLOGI

Arrangerte gigantisk videokonferanse

Norske Tandberg leverte videonettverket til det verdens største og lengste videokonferanse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2005 - 13:00

Beyond Einstein-konferansen som ble arrangert av CERN for å markedere avslutningen på verdens fysikkår, inneholdt også en verdensrekord for norske Tandberg. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

15.045 personer fra 94 land deltok i en videokonferanse som skal være den største og lengste noensinne. Videokonferansen varte i tolv timer, åtte minutter og 56 sekunder. Blant deltakerne var flere Nobel-prisvinnere, Internett-pionrerer og seks av verdens største fysikklaboratorier og vitenskapsmuseer. Dessuten var mange koblet opp via Internett.

Tandberg opplyser at det faktiske tilskuertallet i realiseten nok var høyere, siden tallet som er oppgitt er kalkulert ut fra hvor mange Internett-treff som ble registrert og ikke hvor mange som faktisk så konferansen. Ifølge arrangørene var det mange organisasjoner, ikke minst skoler, så på konferansen, men som bare ble telt som ett treff.

Tandberg var ansvarlige for videonettverket som ble benyttet.

- Ved bruk av vår teknologi ble den største vitenskaplige videokonferansen noensinne mulig, sier Thomas Niclaus, direktør for Tandberg i Sentral-Europa, i en pressemelding.

- Vi er selvsagt stolte over at så mange deltok på videokonferansen. Den var helt spesiell for oss, ikke bare fordi det var en tolvtimers overføring, men også på grunn av den globale rekkevidden. De syv stedene som var linket til videokonferansen var spredd over hele verden, og seere fra de mest utenkelige land fulgte med. Vi er helt overbevist om at vår suksess vil finne veien til Guinnes Rekordbok, sier Niclaus.

Blant de mer eksotiske landene på listen, nevnes Guatemala, Aruba, Ghana, Usbekistan, Oman og Filippinene.

Hele opptaket av videokonferansen er tilgjengelig på denne adressen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.