Arthur-maskiner selges nå i Norge

Power Computing Norge har nå begynt å selge Mac OS-maskiner som bygger på den hyperraske Arthur-brikken. Teknologien kalles PowerPC G3 750.

Power Computing Norge har nå begynt å selge Mac OS-maskiner som bygger på den hyperraske Arthur-brikken. Teknologien kalles PowerPC G3 750.

Med introduksjonen av PowerTower Pro G3 275 og G3 250 er Power Computing den første produsenten av Apple-maskiner som starter salg av Arthur-baserte maskiner. Power Computing kan melde at at ytelsen vil være 70 prosent høyere enn dagens raskeste Mac OS-maskiner.

- Mandagens introduksjon av PowerTower Pro G3 275 og G3 250 er en milepæl i Mac OS-historien, sier Stephen Kahng, grunnlegger og sjef for Power Computing.

- For niende gang på to år kan AddTech - som fører Power Computing i Norge - lansere markedets kraftigste Mac OS-maskiner, sier daglig leder i AddTech Stein Skaar til digi.

Den nye Power-familien benytter seg av cache på prosessorkortet. Maskinene vil komme med 24 spinns CD-ROM, 1 megabyte L2 cache, 2 gigabyte Wide Ultra SCSI harddisk, 128-bits aksellerert grafikkort med åtte megabyte video-RAM.

- AddTech har ikke fått disse maskinene til Norge ennå, men regner med at de vil komme i månedskiftet august/september, sier Skaar til digi. Når det gjelder Mac OS 8 opplyser Skaar at Power Computing vil levere den amerikanske versjonen av operativsystemet på sine maskiner. - Men det er usikkert hva som skjer når den norske versjonen kommer. Vi vet ennå ikke om de forskjellige lands versjoner ligger i avtalene som finnes i dag, men vi vet at vi kan bruke IBM som leverandør av amerikanske versjoner, sier Skaar.

Skaar har også klare meninger om Apples fremtid.

- Apple bør satse på fortsatt å lage verdens beste programvare, og så kan klonemakerne ta seg av det maskintekniske. CHRP bør få en snarlig løsning slik at man får skilt hardware og software.

- Power Computing har gjort klar produksjonen av bærbare maskiner. Det tar et par måneder fra Power Computing får klarsignal fra Apple til å starte slik produksjon til du som kunde kan kjøpe den hos oss, avslutter Skaar.

Til toppen