Årtusen-lus i Nokia Communicator 9000

Communicator 9000 må omprogrammeres for å takle årtusenskiftet om 13 måneder, mens etterfølgeren Communicator 9110 er forsinket grunnet problemer og tester av programvaren.

Nokias Communicator 9000 er en dataterminal og en standard Nokia 2110 mobiltelefon. I tillegg til å prate i telefonen kan du sende elektronisk post, telefaks og surfe på Internett med duppedingsen. Internett-tilgangen gir deg world wide web og Telnet-tilgang.

Nå skriver den finske avisen Kauppalehti ifølge Dagens Industri at det er problemer med årtusenovertangen med Nokias 9000-modell: Om telefonen ikke omprogrammeres vil den feildatere innkommende tekstmeldinger, ifølge avisen. Omprogrameringen er gratis, men er så langt ikke markedsført i Norden. For på Nokias engelske nettsted finnes informasjon om feilen og hvordan den skal fikses.

- Vi har gått ut til forhandlere og i våre kundeaviser, sier informasjonsdirektør hos Nokia Mobile Phones, Tapio Hedman til avisen.

Det er også oppdaget feil med 9000-modellens oppfølger, 9000i, og 9000il, der problemet er skuddåret i år 2000, mens den nye generasjonen Nokia-mobiler, Communicator 9110, er forsinket grunnet programvaretester.

Til toppen