JUSS OG SAMFUNN

Årtusenets party!

Fredag kveld blir garantert årtusenets største party. Mangler du fortsatt oversikten over hva som skjer der du bor, kan du jo besøke nettstedet Norge 2000.

Nina Furu
29. des. 1999 - 15:05

Det har vært årets samtaleemne på julebord over det ganske land: Etter det lettere utslitte "det-er-alt-for-mange-fester-i-desember" kom sikkert som banken "hva-skal-du-gjøre-på-nyttårsaften?"

Og svarene har stort sett falt i én av to kategorier: De Defensive, som skal på hytta med bunkret brensel, hermetikk og vannkanner, og Selskapsløvene, som skal på det største partyet de kan finne.

Selv har jeg tenkt å få det beste av begge verdener. Siden vi har barn, skal vi til svigermor på Frogner, for hun har peis. (Hvis strømmen går, blir det fort ganske kaldt for en fireåring.) Ved og hermetikk har vi for lengst kjøpt inn. Men vi stiller naturligvis i smoking og lang kjole - og partyet regner vi med å finne rett utenfor inngangsdøren på tolv-slaget.

Og dette var egentlig hovedpoenget: For en gangs skyld trenger man egentlig ikke å lete etter et party på nyttårsaften. Bor man i en by, eller for den sakens skyld på et tettsted, kan man være rimelig sikker på at festen foregår rett utenfor døren - i gatene.

Dette er så åpenbart at selv staten har skjønt det. Og dessuten har de i all velvillighet laget et nettsted som lister opp nøyaktig hva som foregår hvor, av offentlige arrangementer, i det ganske land.

Nettstedet heter Norge 2000 og adressen er www.norge2000.no

Så da gjenstår det vel egentlig bare å skli-sikre selskapsskoene, feste pelskragen på kåpa og forberede seg på årtusenets største gatefest.

Ha en riktig festlig nyttårsaften!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.