RESULTATERFINANS

Årtusenslakt på Nasdaq

Investorene hadde håpet på at starten på det nye årtusenet skulle gi et nytt løft - ikke minst for teknologiaksjene. De kan ennå håpe, men premieren i går var lite oppløftende: Nasdaq stupte med 7,23 prosent på det nye årets første handledag.

3. jan. 2001 - 07:57

Ikke nok med at det siste året i det gamle årtusenet (for de som holder seg til den rette regnemåten) ga et rekordstort fall på 39 prosent. Den første dagen i 2001 ga heller ikke noe oppsving, men fortsatte inn i elendigheten med en nedgang på formidable 7,23 prosent. Sluttnoteringen på 2291,86 poeng er den laveste siden 1999, året da Nasdaq la på seg hele 86 prosent. Nesten hele denne gevinsten er nå dunstet vekk.

Det var spesielt Internett-relaterte aksjer som var mer eller mindre i fritt fall fra begynnelse til slutt i går: Internettindeksen IIX (Interactive WK) falt 12,04 prosent etter at selskaper som Critical Path (CPTH) og Inktomi (INKT) falt henholdsvis 28,25 prosent og 18,53 prosent.

digitodays søsterpublikasjon aksjeforum.com har mer om gårsdagens svake utvikling på Nasdaq.

Og da må vi spørre:


Nasdaq stuper, vi ser mannefall og lønnskutt i verdens IT-bransje, nye resultatvarsler kommer fra det ene dataselskapet etter det andre, og de internasjonale nettkonsulentene må stramme kraftig inn; står Norge overfor den samme utviklingen?

Ja, jeg tror vi vil se mannefall og lønnskutt i norsk IT-bransje i 2001
Nei, konjunkturen i norsk IT-bransje tilsier fortsatt høy sysselsetting og høye IT-lønninger i 2001
Vet ikke, det er ingen gitt å spå situasjonen om seks til tolv måneder

Trykk her for å se resultatet så langt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.