BEDRIFTSTEKNOLOGI

Asheim skal bygge opp nytt Telenor-selskap

Tidligere sjef for Canal Digital, Espen Asheim, går inn som administrerende direktør for Zonavi - et Telenor-selskap som skal utvikle TV-baserte interaktive produkter og tjenester.

Therese Werenskiold
11. sep. 2000 - 11:00

Espen Asheim går inn som administrerende direktør for Zonavi. Her skal den tidligere Canal Digital-sjefen lede oppstarten og oppbyggingen det heleide Telenor-selskapet som planlegger å bli en dominerende aktør i Norden i utviklingen av TV-baserte interaktive produkter og tjenester.

Asheim er partner i inkubasjonsselskapet eScienza, og har gjennom dette selskapet påtatt seg å arbeide med Zonavi frem til oppbyggingen og struktureringen er ferdig.

- Zonavi er inne i en viktig oppbyggingsfase, sier Jon Nørstebøen, styreformann i Zonavi og ansvarlig for innhold og interaktive tjenester i Telenor Broadband Services. Nørstebøen har for øvrig også vært nest-sjef i Canal Digital.

- Utviklingen av interaktive produkter og tjenester via TV-plattformen går meget raskt, og vi har en klar ambisjon om å bli markedsleder på dette området. Asheims lange bransjeerfaring fra TV-markedet gjør at han både saler hesten og rir den samme dag, noe som er avgjørende for Zonavi i den fasen selskapet er i nå, uttaler Nørstebøen i en pressemelding.

Magnus Johansson, som har hatt stillingen som administrerende direktør for Zonavi frem til nå, går tilbake til sin stilling i ledelsen i Telenor Bredbåndstjenester. Zonavi er et heleid datterselskap av Telenor Bredbåndstjenester, og er et av de første selskapene i Norden som utvikler innhold og tjenester for interaktivt fjernsyn basert på bredbåndsteknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.