BEDRIFTSTEKNOLOGI

Asheim skal bygge opp nytt Telenor-selskap

Tidligere sjef for Canal Digital, Espen Asheim, går inn som administrerende direktør for Zonavi - et Telenor-selskap som skal utvikle TV-baserte interaktive produkter og tjenester.

Therese Werenskiold
11. sep. 2000 - 11:00
Espen Asheim går inn som administrerende direktør for Zonavi. Her skal den tidligere Canal Digital-sjefen lede oppstarten og oppbyggingen det heleide Telenor-selskapet som planlegger å bli en dominerende aktør i Norden i utviklingen av TV-baserte interaktive produkter og tjenester.

Asheim er partner i inkubasjonsselskapet eScienza, og har gjennom dette selskapet påtatt seg å arbeide med Zonavi frem til oppbyggingen og struktureringen er ferdig.

- Zonavi er inne i en viktig oppbyggingsfase, sier Jon Nørstebøen, styreformann i Zonavi og ansvarlig for innhold og interaktive tjenester i Telenor Broadband Services. Nørstebøen har for øvrig også vært nest-sjef i Canal Digital.

- Utviklingen av interaktive produkter og tjenester via TV-plattformen går meget raskt, og vi har en klar ambisjon om å bli markedsleder på dette området. Asheims lange bransjeerfaring fra TV-markedet gjør at han både saler hesten og rir den samme dag, noe som er avgjørende for Zonavi i den fasen selskapet er i nå, uttaler Nørstebøen i en pressemelding.

Magnus Johansson, som har hatt stillingen som administrerende direktør for Zonavi frem til nå, går tilbake til sin stilling i ledelsen i Telenor Bredbåndstjenester. Zonavi er et heleid datterselskap av Telenor Bredbåndstjenester, og er et av de første selskapene i Norden som utvikler innhold og tjenester for interaktivt fjernsyn basert på bredbåndsteknologi.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.