RESULTATERFINANS

Asia-krise ingen hindring for Dell

Mens andre PC-produsenter sliter med Asia-krisen, går Dells virksomhet i regionen så det griner. Tirsdag overrasket selskapet markedet nok en gang med knallgode kvartalstall.

Eirik Flaa
19. aug. 1998 - 12:34

Dell Computer Inc. kunne vise til omsetningsøkning på 54 prosent til 4,33 millarder dollar da selskapet tirsdag kveld amerikansk tid la fram sine kvartalsresultater for det amerikanske markedet.

Med et resultatvekst på 62 prosent til 346 millioner dollar eller 50 cent per aksje (fullt utvannet), overgikk selskapet markedets forventninger med god margin. I henhold til First Calls innhentede konsensusestimat ventet markedet at selskapet skulle legge fram et resultat på 46 cent per aksje.

Det mest oppsiktsvekkende med Dells resultar er at selskapet, i motsetning til mange av sine konkurrenter, ser ut til å klare seg godt i Asia til tross for den økonomiske nedgangen i regionen. I siste kvartal økte selskapet omsetningen i området med 34 prosent. At Dell har tro på egen evne til å tjene penger i regionen bekreftes ved selskapets nyåpnede fabrikk i Xiamen i Kina.

Dells satsing på servere og arbeidsstasjoner har vært den delen av virksomheten som har hatt sterkest framgang det siste året. Veksten siste kvartal var på formidable 184 prosent, men det bør tas med i betraktningen at Dells serversatsing fortsatt utgjør en liten del av den totale omsetningen. Fortsatt er det PC-salget som er den viktigste aktiviteten i selskapet. Veksten i PC-salget var på 42 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.