Asia-penger finansierer 3G i Europa

Hutchison Whampoa skal hente penger gjennom børsnotering av Asia-delen. Det skal finansiere 3G-satsingen i Europa og Norge.

Hutchison Whampoa skal hente penger gjennom børsnotering av Asia-delen. Det skal finansiere 3G-satsingen i Europa og Norge.

Hutchison Whampoa og den kinesiske mangemilliardæren Li Ka-shing trenger penger til videre satsing på 3G i Europa. Nå vil han børsnotere Asia-delen av selskapet.

Det er Hutchison Telecom International som skal på børs i USA og Hong Kong. Europa-delen av selskapet børsnoteres imidlertid ikke, skriver Wall Street Journal. Hutchison har søkt det amerikanske finanstilsynet SEC om notering på børsen i New York.

Børsnoteringen av Asia-selskapet skal finansiere 3G-satsingen i Europa og Australia. Mobilselskapet 3 blir værende i moderselskapet. Selskapet har tapt store penger på 3G-satsingen, og har langt igjen til overskudd.

I første halvår endte tapet i mobiloperatøren 3 på 12,2 milliarder Hong Kong-dollar før skatt, og det tilsvarer omtrent samme beløp i norske kroner. Hutchison har tidligere varslet at det vil bruke 120 milliarder kroner på 3G-satsingen.

Ifølge Wall Steet Journal skal 30 prosent av Asia-delen av Hutchison selges i aksjemarkedet. Hutchison Telecom International er etablert i India, Thailand, Israel, Macau, Sri Lanka, Ghana, Paraguay og Hong Kong. Selskapet omsatte i fjor for ti milliarder Hong Kong-dollar, noe som tilsvarer rundt det samme beløpet i norske kroner.

    Les også:

Til toppen