Asias Internett-konge blør

Masayoshi Son er Asias Internett-konge og klarte seg lenge bra, men nå meldes det om problemer.

Masayoshi Son og hans investeringsselskap Softbank forteller nå at det går mot et solid underskudd i deres første finanshalvår. Den store overraskelsen er ikke at dette kommer, men at Softbank har klart seg så lenge. Konkurrenter som CMGI trakk i nødbremsen for lenge siden.

Softbank eier blant annet store deler av Yahoo!, inkludert deres japanske og koreanske datterselskaper og en svært lang liste selskaper, blant annet Etrade. I februar i år skjøt selskapet inn penger i norske CoShopper, som nå heter CoTech. Les: Softbank inn i CoShopper

Softbank forventer et underskudd på over fire milliarder kroner etter første halvår som ble avsluttet i september. Selskapet omsatte for 13,4 milliarder kroner i første halvår.

Underskuddene kommer fordi selskapet hele tiden har investert og reinvestert aggressivt i utbytte man har fått fra børsnoteringer eller salg av oppstartsselskaper. Men nå er det blitt langt mellom slike salg og børsnoteringer, varsler Softbank med en nesten totalstopp i investeringer. Selskapet skal slå sammen en rekke kontorer og si opp 70 ansatte.

Til toppen