Ask-aksjer dumpes og faller tungt

I løpet av formiddagen har flere store eier solgt seg ut av Ask Proxima, noe som har dumpet aksjen kraftig.

I løpet av formiddagen har flere store eier solgt seg ut av Ask Proxima, noe som har dumpet aksjen kraftig.

I løpet av to timer har flere av de største eierne i prosjektør-produsenten Ask Proxima solgt seg ned eller helt ut. Det startet med kjendis-investor Jan Haudemann Andersen som solgte halvparten av sine 2,4 millioner aksjer i selskapet. Samtidig solgte norske ansatte i Ask Proxima 234.000 aksjer, delvis for å betale skatt.
Les om Haudemann Andersen og de ansattes salg:
Haudemann og ansatte selger i Ask
Men så fulgte flere andre raskt opp. Til sammen var det innen klokken 12:00 solgt over fire millioner aksjer i selskapet, noe som foreløpig gjør Ask Proxima til børsens mest omsatte aksje i dag. Det store utsalget har ført til et tungt fall for aksjen på åtte prosent. Kursen sto på 57 kroner klokken 12:30.


Haudemann Andersen forklarte sitt salg med at han vil investere i "andre muligheter". Om dette alene var et så dårlig signal at flere andre eierne solgte eller om salgene skyldes andre årsaker er ikke kjent.

Finansdirektør Roar Valderhaug sier han ikke kjenner til noen rykter i markedet.

- Vi vet ikke hvem som har solgt, alle de store institusjonelle investorene eier store poster. Men så store salg skaper en kortsiktig usikkerhet i markedet, innrømmer Valderhaug som en forklaring på kursfallet.

Til toppen