RESULTATERFINANS

ASK henter 336 millioner kroner på rekordtid

ASK ASA bestemte seg onsdag ettermiddag for å hente inn 336,7 millioner kroner i en rettet emisjon mot institusjonelle investorer. - Dette er nødvendig for en ytterligere internasjonalisering av ASK, sier administrerende direktør Ole J. Fredriksen til digi.no.

Jørgen Christiansen
11. mars 1998 - 21:10

Emisjonsbeløpet hentes inn ved emisjon av 3,7 millioner aksjer pålydende to kroner til kurs 91 kroner, som var sluttkurs onsdag. Totalt hentes det inn 336,7 millioner kroner.

Alfred Berg og Elcon Securities har allerede sikret seg at emisjonen er fulltegnet.

Ole J. Fredriksen forklarer at emisjonen er et ledd i den internasjonaliseringsprosessen som pågår i ASK.

- Skal dette tolkes som et signal til andre aktører dere forhandler med, om at dere har finansiell styrke til å gjøre flere transaksjoner nå?

- Nei, nå skal vi først gjennomføre den transaksjonen vi nettopp har startet på.

- Så dere ligger ikke i konkrete forhandlinger med andre selskap på det nåværende tidspunkt?

- Nei, dette er utelukkende en emisjon for å forberede oss på ytterlige vekst internasjonalt.

- Kan du avkrefte at det var betingelser knyttet til Proxima-styrets godkjennelse av kjøpet, eller til finansieringen av kjøpet som har tvunget frem denne emisjonen?

- Det kan jeg avkrefte. Den langsiktige finansieringen var på plass før vi bestemte oss for denne emisjonen. Det er heller ingen sider ved Proxima-transaksjonen som har medført noe behov for ytterligere egenkapital.

- Vi foretar denne emisjonen for å skaffe oss finansiell styrke til å fortsette vår internasjonalisering, forteller Fredriksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.