Ask Jeeves går til Hollywood

Søketjenesten Ask Jeeves med den virtuelle butleren Jeeves skal bli TV-program i Hollywood.

Søketjenesten Ask Jeeves med den virtuelle butleren Jeeves skal bli TV-program i Hollywood.

Søketjenesten Ask Jeeves som har hatt stor suksess blant nettbrukere. Søketjenesten er en "butler" som hjelper deg å finne svar på de spørsmål du måtte ha, forutsatt at de er stilt på engelsk.

Nå har selskapet Ask Jeeves inngått en avtale med Hollywood-mannen Michael Ovitz og hans selskap Lynx Technology Group om rettighetene til å lage søketjenesten om til et TV-program hvor logoen kan brukes sammen med ulike features som i dag finnes på nettstedet.

Blant annet har søketjenesten en egen tjeneste utviklet for barn, Ask Jeeves for Kids.

De to selskapene skal sammen med Artists Management Group, Artists Television Group og AMG Animation starte en serie med Ask Jeeves TV-programmer.

Garrett Gruener heter mannen som for ti år siden fikk idéen til søketjenesten, og sammen med David Warthen utviklet han en prototyp. Søketjenesten kom på lufta på april 1997 med adressen www.ask.com. I dag sitter Gruener i styret for selskapet, mens Warthen er teknisk direktør.

April 1999 mottok tjenesten rundt en million spørsmål daglig og antall brukere har vokst fra rundt 425.000 i september 1998 til i overkant av 1,9 millioner brukere mars 1999, ifølge selskapsinformasjon på nettstedet.

Til toppen