RESULTATERFINANS

Ask overgikk alle forventninger

Ask la torsdag morgen fram et knallresultat og ga med det startskuddet til en ny dag med vekst i IT-indeksen på Oslo Børs. Indeksen endte på 1341,54 poeng opp 0,79 prosent. Børsvinner ble Context Vision som etter mye juling nå ser ut til å være på vei oppover igjen.

Eirik Flaa
12. feb. 1998 - 18:50

For fjerde dag på rad steg IT-indeksen, nærmest upåvirket av utviklingen i markedet forøvrig. Mens IT-indeksen steg med 0,79 prosent til 1341,54 poeng, endte totalindeksen ned 1,2 prosent til 1224,32.

Ask ASA var toneangivende for oppgangen i IT-selskapene, da det i morges ble lagt fram resultater som nærmest "sjokkerte" enkelte i markedet (se relatert artikkel i margen til høyre). De mest optimistiske estimatene lå på rundt 50 millioner, men resultatet ble på vel 55 millioner. Forventningene var fra før skrudd i taket, og dette satte en stopper for de helt store kursbevegelsene. Aksjen endte opp 3,97 prosent til ny toppnotering på 78,50 kroner.

Overfor digi.no opplyser en megler at hans meglerhus generelt mener at aksjen er priset full ut på dagens nivå. Personlig mener han imidlertid at Ask fremdeles har vekstpotensial dersom selskapet kan knytte til seg en partner for produksjon og distribusjon på det amerikanske markedet. Proxima har vært nevnt flere ganger, men foreløpig har ikke Ask villet avsløre sine planer.

- Dette er jo et tredjegangs rykte, så nå må det vel snart være noe i det, sier megleren spøkefullt.

Børsvinner blant IT-aksjene ble Context Vision som la på seg 14 kroner til ny kurs 119 kroner. Aksjen er blitt kraftig svekket de siste par månedene, og nådde et bunnivå på 105 kroner onsdag.

- Det er egentlig ingen grunn til at aksjen skulle falle slik. Ingen signaler i markedet har tydet på svake fjerde-kvartalstall, sier megleren.

Også Computer Advances Group beveget seg oppover torsdag og endte to kroner over onsdagens sluttkurs på 60 kroner. Aksjen har fått hard medfart den siste tiden, men rykter om at en viktig nyhet er i gjære har fått fart på aksjen de siste to dagene.

Verd å nevne er også at Opticom beveget seg videre opp torsdag etter kraftig oppgang to dager på rad. Aksjen steg med tre kroner i forhold til gårsdagens sluttkurs til 138 kroner.

Ellers var det relativt høy aktivitet på børsen torsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for nesten 1,38 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.