RESULTATERFINANS

Ask/Proxima vokser i USA, ikke Europa

Ask/Proxima mangler lomme-prosjektør Compaq og andre har, men det ser ikke ut til å gjøre noe - selskapet gjør et hopp i USA.

Einar Ryvarden
15. okt. 1999 - 10:24

Fredrikstad-baserte Ask/Proxima la i dag morges frem svært hyggelige tall for tredje kvartal. Selskapet solgte prosjektører for 600 millioner kroner, en vekst på 24 prosent fra samme kvartal i fjor. Enda hyggeligere er det at fortjenesten hopper opp med 36 prosent til 47 millioner kroner.

Med finansposter ender resultat før skatt opp på 60 millioner kroner. Ask/Proxima har derfor klart seg meget bra selv om selskapet for tiden mangler de aller letteste og minste prosjektørene konkurrentene tilbyr.

Les om hva Ask/Proxima mangler:
Direktesalg av prosjektører over nettet
Ask/Proxima slapp børsbot
Bedre enn fryktet i Ask/Proxima
Ask/Proxima snubler, varsler svake tall
Ny teknologi gir lomme-prosjektører
Compaq truer Ask/Proxima

Det eneste skåret i gleden for administrerende direktør Ole Jørgen Fredriksen er at salget i Europa faller fra 145 til 143 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor til i år. Veksten kommer altså utelukkende i USA. Det er de bærbare produktene som vokser raskest, de dyreste og fast monterte prosjektørene stiger ikke så mye lenger.


Fredriksen mener at Ask/Proxima kan glede seg til at prosjektører tas i bruk i stadig nye områder, blant annet undervisning, flyplasser butikker og restauranter som trenger levende plakater. Selskapet forventer også en pen salgsvekst fra den nyåpnede amerikanske Internett-butikken.

Ask kommer også etter med sin ultralette DLP-prosjektor. Ask er klar med hele syv nye produkter mot slutten av desember, blant annet AV 9400+, som setter en ny rekord på lysstyrke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.