Ask skiper prosjektør for det øvre sjikt

Ask ASA har begynt å skipe en prosjektør med SXGA-oppløsing myntet på arbeidsstasjonsmarkedet. Produktet vil gi gode marginer, men forventningene til volum er foreløpig beskjedne.

Ask ASA begynner nå leveringen av de første Impression 1280 prosjektørene. Prosjektøren, som veier 15 kilo og tilbyr SXGA-oppløsning, henvender seg til arbeidsstasjonssmarkedet der marginene er langt høyere enn i det ultraportable markedet. I dét marked er Ask allerede sterkt etablert med sine A6- og A4-prosjektører. Antall solgte enheter i arbeidstasjonsmarkedet ventes å bli besjedent.

- Denne delen av prosjektørmarkedet utgjør omtrent 5 prosent av totalmarkedet i antall enheter. Målt i omsetning utgjør det i underkant av 10 prosent, sier administrerende direktør i Ask ASA, Ole J. Fredriksen, til digi.no. Han legger til at markedet dessuten er helt nytt for Ask og at det er derfor vanskelig å anslå hvor mye de vil selge.

- Vi må først få overblikk over de ulike kanaler for å nå disse kundene. Først da kan vi få en oppfatning av potensialet, sier Fredriksen.

Den nye prosjektørmodellen til Ask har en lysstyrke på 35 ANSI lumen og som nevnt opereres det med SXGA-oppløsning som tilsvarer 1280 x 1024 punkter. Prosjektøren er basert på amorphus TFT-teknologi.

Til toppen