RESULTATERFINANS

ASK vurderer utvidet samarbeid

ASK/Proxima har inngått en strategisk samarbeidsavtale med konkurrenten Lightware. De to selskapene vil se nærmere på hvordan de kan samarbeide på utviklingen av ny teknologi og vil vurdere distribusjon av Lightware-produkter gjennom ASK/Proxima i Europa.

Jørgen Christiansen
12. nov. 1998 - 13:55

- Lightware-produktene fyller et hull i vår produktportefølje. Vi har produkter for dette segmentet, men har satset på mer avanserte og dermed dyrere produkter. Her kommer Ligtwares billige produkter som et supplement til vår produktportefølje, forklarer finansdirektør Ole H. Neergaard i ASK.

Lightware har ifølge Pacific Media Associates en markedsandel på 20 prosent i markedet for ultraportable prosjektører (5,7 prosent i AV-kanalen separat). Mye av Lightwares salg går også gjennom PC-kanalen nettopp fordi produktet er såpass rimelig (under 2000 dollar).

I følge Neergaard har ikke ASK prøvd å kjøpe Lightware.

I en pressemelding fra Lightware og Proxima som ble sendt ut i natt, vil de to selskapene komme med ytterligere detaljer knyttet til avtalen i løpet av noen uker.

Ole H. Neergaard bekrefter at disse detaljene er knyttet til et teknologi-samarbeid. Han bekrefter også at de to selskapene vil vurdere et samarbeid også i Europa, men at dette ligger noe frem i tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.