Asono med bærbar videospiller

Norske Asono annonserte onsdag en bærbar enhet som kan spille av blant annet DivX-baserte videofiler.

Norske Asono annonserte onsdag en bærbar enhet som kan spille av blant annet DivX-baserte videofiler.

Asono Hubb er navnet på en ny harddiskspiller fra Asono som skal komme i salg nå i november. Enheten kan spille av både musikk og film, i tillegg til at den har støtte for bildebehandling. Den har også funksjonalitet som FM-radio, kalender og diktafon. Er den koblet til en TV som har egen videoutgang, kan Asono Hubb lagre TV-sendinger som MPEG-4. Tilsvarende skal spilleren kunne ta opp fra videomaskiner, set-up-boxer, DV-kamera og lignende.

Asono Hubb er utstyrt med en harddisk på 20 GB og støtter avspilling av videoformatene ASF, WMV, MPEG-4, DivX 3.11, 4.0, 5.x og XviD på den 3,5 tommer store, trykkfølsomme skjermen. Undertekster i SMI-formatet støttes også. Spilleren kan også spille av lydfilformatene MP3, WAV og WMA. Den inkluderer også støtte for Microsofts DRM-løsning. Støtte for OGG Vorbis skal komme gjennom en firmware-oppgradering senere i november.

Det skal være mulig å overføre bilder fra minnekort av typen CompactFlash via den innebygde kortleseren, men som tilleggsutstyr leveres en 4-i-1-kortleser som i tillegg støtter SD, MMC, SmartMedia, Memory Stick og Memory Stick Pro. Bilder og andre filtyper kan også overføres via USB-grensesnittet. Bildene kan vises direkte på Hubb'en eller ved å koble enheten til en TV.

I CompactFlash-porten kan det settes inn et trådløst nettverkskort, noe som skal gjøre det mulig å koble enheten til Internett. En kommende firmware-oppgradering skal gjøre det blant annet mulig å surfe på websider eller å sende og motta e-post.

Spilleren benytter et lithium-ion batteri som gir opp til 16 timers spilletid for musikk og 3,5 timer spilltid for film/TV. Enheten har eksternt batteri som kan byttes ved behov har brukeren. Du kan lade batteriet gjennom USB-porten, krybbe og strømnettadapter.

Enheten måler 128 x 26.7 x 79 millimeter. Vekten er 300 gram. Veiledende pris er 4495 kroner.

Til toppen