PODCAST

Astrup om makten i Silicon Valley, digitalisering, Internett og demokrati

– Vi har fått en plattformøkonomi der gigantene vokser seg stadig større basert på at vi frivillig gir fra oss persondata hver dag, mer eller mindre ubevisst.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup er redd for en fragmentering av Internett.
Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup er redd for en fragmentering av Internett. Eirik Helland Urke
6. feb. 2020 - 07:44

Tidligere digitaliseringsminister, og nå kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup forteller om hva han tar med seg av digitalisering inn i sin nye jobb. Hvilken betydning for demokrati og internasjonale relasjoner får oppbyggingen av de store multinasjonale plattformselskapene, er det mulig å stå i mot kontrollen Facebook og Google har over våre liv?

I denne episoden av Dobbeltklikk prater vi om deling av data, digitalisering av offentlig sektor, sensur, og makten i Silicon Valley.

Podkasten Dobbeltklikk

Sebastian Storvik. <i>Foto: Eirik Helland Urke</i>
Sebastian Storvik. Foto: Eirik Helland Urke

Sebastian Storvik i Digi.no og Inside Telecom har foreløpig mer kompetanse innen journalistikk enn IT. Dette forsøker han å jevne ut. Hver uke snakker han og representanter fra redaksjonen med kilder om aktuelle temaer fra IT-bransjen i Digis podkast Dobbeltklikk.

Hvis du abonnerer på Dobbeltklikk på Apple podcasts, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag morgen, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på jobben, på vei hjem, eller når som helst ellers, det er opp til deg. Vi høres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.