FORBRUKERTEKNOLOGI

Asus følger opp med Eee for skrivebordet

Eee Box er navnet på Asus' billige PC for skrivebordet. Uten Linux denne gang.

Med EasyMount kan Asus Eee Box monteres på baksiden av mange LCD-skjermer.
Med EasyMount kan Asus Eee Box monteres på baksiden av mange LCD-skjermer.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2008 - 10:46

Asus kunngjorde i dag at selskapet den 1. oktober vil komme med den stasjonære PC-en Eee Box på det nordiske markedet. Selskapet har hatt stor suksess med en bærbar variant av PC-en.

    Les også:

Den nye PC-en skal være svært kompakt og har et volummål på 1 liter. PC-en skal også kunne festes på baksiden av VESA-kompatible LCD-skjermer for å spare ytterligere plass. PC-en veier 1,3 kg.

Eee Box kommer i to modeller, hvor den eneste forskjellen ser ut til å være harddiskstørrelsen. Veiledende priser for de to modellene er henholdsvis 1999 og 2199 kroner.

I motsetning til flere av de bærbare Eee-utgavene, leveres Eee Box kun med Windows XP som operativsystem. PC-en er basert på en 1,6 GHz Intel Atom-prosessor, som har tilgang på 1 gigabytes med DDR2-minnet. Den innebygde harddisken har kapasitet på enten 80 eller 160 gigabyte. Den har en rotasjonshastighet på 5400 rpm og benytter SATA-grensesnittet.

Eee Box er ellers utstyrt med WLAN (802.11b/g/n), 1000 Mb/s Ethernet, DVI-utgang, SP/DIF-utgang og to USB-porter på baksiden. På framsiden finner man en minnekortleser, hodetelefonutgang og mikrofoninngang.

Asus Eee Box
Asus Eee Box

Maskinene leveres med strømforsyning med kapasitet med 65 watt.

Eee Box støtter Express Gate, en teknologi fra Asus som skal sørge for at brukerne får Internett-tilgang etter en oppstartstid på omkring 10 sekunder.

Med maskinen følger også kontorprogramvaren Microsoft Works og StarOffice.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.