Asus lover 200 dollars bærbar i 2009

Selskapet bak selve konseptet superbillig bærbar vil ikke la konkurrentene vinne priskrigen.

Asus lover 200 dollars bærbar i 2009

Selskapet bak selve konseptet superbillig bærbar vil ikke la konkurrentene vinne priskrigen.

Den taiwanske produsenten av hovedkort, grafikkort og superbillige bærbare pc-er, Asus, opplyste fredag at de akter å komme med en bærbar pc i Eee-familien som kan selges fra 200 dollar og oppover.

Selskapet har oppnådd en fantastisk framgang med sine Eee-pc-er, som er både svært lette og svært rimelige. De første eksemplarene var utelukkende forhåndslastet med Linux og applikasjoner hentet fra åpen kildekode. I siste kvartal ble 70 prosent av Eee-ene solgt med Windows XP, 30 prosent med Linux. Eee-modellene står nå for 22 prosent av Asus’ samlede omsetning på 2,39 millioner (US) dollar i tredje kvartal i år.

I første halvår leverte Asus 2,5 millioner bærbare Eee-er. I tredje kvartal økte takten til 1,7 millioner enheter. Målet for fjerde kvartal er å øke leveransene til 1,9 millioner enheter. I så fall når selskapet det opprinnelige målet på 5 millioner Eee-er i 2008 med god margin.

Markedsandelen i nisjen «netbooks» er 30 prosent. 53 prosent av salget får til Europa.

I 2009 antar selskapet at de vil kunne opprettholde sin andel av et marked som antas å kunne vokse til 20–25 millioner enheter.

Det var da han la fram regnskapet for tredje kvartal at toppsjef Jerry Shen sa at Eee-familien ville utvides i 2009 med en bærbar pc til 200 dollar. Shen oppga ingen detaljer om utrustning, ytelse eller målgruppe.

Populariteten til Eee har inspirert de fleste ledende pc-merker til å lansere egne modeller i denne nisjen, der man har kunne merket en tendens til priskrig. HP kunngjorde i forrige uke en ny modell, Mini 1000, som vil få en startpris på 379 dollar.

    Les også:

Til toppen