Asus med smarttelefon

Går sammen med Garmin om GPS-løsning.

Asus med smarttelefon
Modellen G60 har både GPS og berøringsskjerm. Den første mobiltelefonen fra Garmin-Asus ser imidlertid ikke ut til å leveres med Android som operativsystem. (Foto: selskapene) Bilde:

PC-produsenten Asus går nå sammen med GPS-selskapet Garmin for å produsere smarte mobiltelefoner som vektlegger stedsorienterte tjenester.

Dermed tyder alt på at Asus går i fotsporene til Acer, som også har annonsert en smarttelefon.

De to produsentene er fra før av store på mini-laptoper, såkalte netbooks. Nå kan de bli rivaler også på markedet for funksjonsrike mobiltelefoner a la Apples iPhone.

Asus vokste til å bli verdens sjette største PC-produsent i løpet av fjorårets tre siste måneder, og nummer fire i Emea (Europa, Midtøsten og Afrika).

Det taiwanske selskapet har hatt en fantastisk fremgang med sine ultraportable Eee-maskiner, som både er svært lette og billige.

Den nye alliansen ble kunngjort onsdag denne uken, og innebærer design, produksjon og distribusjon av mobiltelefoner under varemerket «Nüvifone».

Den opprinnelige Nüvifone-modellen, som Asus kunngjorde allerede for ett år siden, har ennå ikke dukket opp, men vil ifølge selskapet nå bli hetende Garmin-Asis Nüvifone G60.

Det vil etter avtalen ikke opprettes et joint venture eller nytt selskap, slik som med Sony Ericsson, ettersom selskapene fortsatte skal lage sine øvrige produkter uavhengig av hverandre.

- Alliansen innebærer at Asus og Garmin sømløst kan kombinere styrkene fra begge selskapene, for å tilby en markedsledende mobilløsning av beste design og kvalitet, uttaler Asus-sjef Jonney Shih.

Ifølge en pressemelding skal selskapene lansere flere modeller i 2009. G60 vil etter planen avdukes under Mobile World-konferansen i Barcelona om snaut to uker.

Nøyaktig hvilket operativsystem den første modellen vil ha er så langt ukjent, men de nye mobilkameratene vurderer å tilby modeller både med Microsofts Windows Mobile, Linux og Googles Android. Det opplyste Asus-sjefen nylig under en konferanse i Taiwan.

Både Asus og Garmin deltar i Googles Open Handset Alliance.

Garmin innrømmet dessuten rett før årsskiftet at de utvikler en Android-basert mobiltelefon, ifølge Informationweek.

    Les også: