PERSONLIGTEKNOLOGI

Asus satser på hybride Android-brett

Tastaturet har ekstra batteri, flere utganger og lokal programvare.

Muligheten for å bruke skjermen som eget nettbrett profileres som livsstilegenskap med Asus Eee Pad Transformer.
Muligheten for å bruke skjermen som eget nettbrett profileres som livsstilegenskap med Asus Eee Pad Transformer.

Mange leverandører er i ferd med å eksperimentere med ulike typer hybride apparater. Blant de mest interessante er Motorolas Android-mobil Atrix 4G som kan gjøres om til en slags pc ved å festes til en «lapdock». Dell legger derimot Windows 7 til grunn for nye typer bærbare i grenselandet mellom rene nettbrett og tradisjonelle bærbare.

En ny modell fra Asus, døpt «Eee Pad Transformer», er en rimelig hybrid løsning basert på Android 3.0, også kjent som «Honeycomb», det vil si nettbrettutgaven av Googles nettorienterte operativsystem. Nettbrettet kan tres på en dockingenhet med flatmus og tastatur, og ser da ut som en minibærbar eller nettbok.

Nettbrettet vil kunne kjøpes for seg til 3.995 kroner, merverdiavgift inkludert. Skjermen er på 10,1 tommer, prosessoren er en Nvidia Tegra 2, det er 32 gigabyte minne, to kameraer og trådløst lokalnett, samt G-sensor, gyroskop, elektronisk kompass og GPS.

En pakkeløsning med både tastatur og nettbrett vil koste 4.495 kroner, det vil si 500 kroner mer. Da er minnet i nettbrettet redusert til 16 gigabyte. Til gjengjeld inneholder tastaturet et ekstra batteri, to USB-utganger og en SD-kortleser som kan supplere minnet med opptil 32 gigabyte.

Nettbrettet alene har en batterifunksjonstid på ni timer. Med tastaturet på plass økes lengden på maksimaløkten til 16 timer.

Nettbrettet Eee Pad Transformer blir en slags pc når det tres på et tastatur. Tastaturet har ekstra batteri, USB-utganger, ekstra lagring og lokal programvare.
Nettbrettet Eee Pad Transformer blir en slags pc når det tres på et tastatur. Tastaturet har ekstra batteri, USB-utganger, ekstra lagring og lokal programvare.

En interessant egenskap ved tastaturet er at det inneholder lokal programvare, Polaris Office 3.0, som tilbyr redigering av tekst, regneark og presentasjoner i Microsoft-formatene Word, Excel og Powerpoint. Det innebærer visse muligheter til å arbeide uten nettilgang.

Nettbrettet er ellers utstyrt med Asus-programvare for trådløs mediestreaming til lokalt utstyr, som video til tv i HD-oppløsning, for håndtering av bibliotek av digitale bøker, magasiner og aviser, og for synkronisering og fjernkontroll av pc-er og Mac. En modul for 3G mobil er tilleggsutstyr. Nettbrettet alene veier 680 gram, med batteri, og oppgis å være 12,98 centimeter tykk.

Asus tilbyr også en ordning med ubegrenset lagring i nettskyen, som er gratis i ett år.

Asus Eee Pad Transformer ventes i norske butikker i løpet av mai.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.