FORBRUKERTEKNOLOGI

Asustek lanserer sin elev-PC i juli

Asustek tror de kan selge sin nye bærbare elev-PC til sluttbruker for 1500 kroner.

4. mai 2007 - 14:43

Den taiwanske produsenten Asustek melder at de vil sette i gang med å produsere en ny type bærbare PC i juli. Maskinen følger Intels designmal «Classmate» som er lagt opp med tanke på bruk i skoler i fattige land.

Den billigste modellen vil kunne selges for 249 dollar, tilsvarende 1500 kroner. Dermed er prisforskjellen til Quantas XO-modell, som følger designmalen til Nicholas Negropontens stiftelse OLPC, redusert til 300 kroner: Når XO selges til kostpris, koster den 200 dollar eller 1200 kroner.

Ifølge Intel skal en Classmate ha en 7 tommers skjerm med en oppløsning på 800 x 480, og drives av en ULV (ultra low voltage) variant av billigprosessoren Celeron. Designet ventes å gi en god del mer ytelse enn XO, selv om den mangler XOs revolusjonerende egenskaper innen nettverk og programvare. Om fordelen er merkbar for de billigste variantene av Classmate, vil den bli desto mer påtakelig for de dyrere utgavene: Det kan åpne for større salg i rike land, og gi et bedre finansieringsgrunnlag for virksomheten i fattige land.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.