KARRIERE

At IT-konsulenter tjener en million er ikke uvanlig

Exense Consulting sliter ikke med rekrutteringen. Gode konsulenter betales godt.

I kampen om å finne de riktige kandidatene har IT-bedrifter overgått seg selv i kreative lokkemidler. Mange bruker kostbare hodejegere, mens andre velger alt fra å fly kandidater til møter med toppsjefen til store middager eller penger ved kontraktsinngåelse, såkalt sign-on-fee.

Nå skal det børsnoterte selskapet Exense Consulting som er en enhet i Exense, ansette opptil 100 nye utviklere innen to til tre år. Selskapet, som i dag har 55 ansatte, har foreløpig rekruttert ni personer, men bekymrer seg ikke for å fylle stillingene.

Dette til tross for at de ønsker å besette de mest etterspurte stillingene som utviklere innen Microsoft .Net og Java.

– Vi opplever at diskusjonene rundt mangel på IT-hoder er sterkt opphauset. Vi har fått en jevn strøm av henvendelser bare gjennom våre annonser og private nettverk, forteller HR-ansvarlig Ola Seem til digi.no.

Det Seem derimot synes er overraskende, er fraværet av søknader fra eldre IT-folk i 50- og 60-års alderen.

– Vi tar gjerne imot denne aldersgruppen, men hovedvekten av søkere er fra dem mellom 30 og 40 år. Vi har hatt overraskende få søkere fra IT-folk over 50, kanskje bare 10 prosent, anslår Seem.

Det er også en klar overvekt av 30- og 40-åringer hos Exense.

– Vi er et børsnotert selskap som satser på bransjekunnskap og langsiktige kunderelasjoner. Senior-konsulenter og eldre IT-folk vil derfor godt passe inn hos oss, sier han.

En konsulentlønn mener Seem kan variere fra drøye 400.000 i begynnerlønn til en direktørlønn.

– Det er ikke uvanlig at en god konsulent med høy faktureringsgrad ute hos kunden kan tjene en million, forteller Seem.

Exense Consulting omsatte for 34 millioner kroner i første halvår og et resultat på åtte millioner kroner og en svært solid margin på 24 prosent.

Selskapet har lagt opp til en systematisk omlegging fra en lisensmodell til løpende leie.

I august i fjor kjøpte Exense svenske Avantra AB for 15,9 millioner svenske kroner. Avantra er markedsleder innen IT-systemer for strategiske innkjøp i det svenske markedet.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.