BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T-allianse i ulendt farvann

Telelliansen AT&T-Unisource Communications Services (AUCS) avviser spekulasjoner om at styret i Telecom Italia likevel ikke vil kjøpe seg inn i selskapet som en del av et større telesamarbeid.

Frode Eriksen
10. feb. 1998 - 09:37

Rykteflommen rundt den europeiske telealliansen Unisource, der Telia er en av tre medlemmer, ser ikke ut til å avta. Nå sist er det italienske aviser som ifølge Total Telecom, skriver at styret i Telecom Italia ikke vil kjøpe seg inn i AUCS, slik den opprinnelige planen var.

Da Telecom Italia og AT&T underskrev sin intersjonsavtale i fjor sommer, skulle det nå fullprivatiserte italienske telekomselskapet overta halvparten av AT&Ts aksjepost på 60 prosent i AUCS, mens Unisource skulle beholde sin eierandel på 40 prosent.

Unisource aviser påstandene om at Telecom Italia vil trekke seg som partner for alliansen i Europa. Selskapet erstatter delvis bortfallet av den spanske opereatøren Telefonica, som trakk seg fra Unisource-samarbeidet i fjor vår, til fordel for en avtale med Concert, British Telecom og MCI.

I tillegg planla Telecom Italia og AT&T å bytte aksjer i hverandres selskap, der AT&T overtar en post på 1,2 prosent til en verdi på i underkant av 3 milliarder kroner, mot at italienerne får tilsvarende verdi i AT&T. Denne handelen skal sluttføres senest 2. mars, og går så langt etter planen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.