BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T fikk sitt ja

Alle regulatoriske hinder er nå ryddet av veien for AT&Ts oppkjøp av kabel-tv selskapet Tele-Communications (TCI) for 32 milliarder dollar. Dermed kan AT&T tilby telefoni til opptil 33 millioner amerikanske hjem uavhengig av de lokale Bell-selskapene.

Frode Eriksen
18. feb. 1999 - 15:34
Den amerikanske telekommisjonen (Federal Communications Commission/FCC) setter en betingelse for å akseptere et oppkjøp, det er at TCI selger sin aksjepost på 23,5 prosent i Sprint sitt mobilselskap, Sprint PCS.

FCCs beslutning kom samme dag som eierne i de to selskapene på hver sine generalforsamlinger gav sitt klare ja til en fusjon, der AT&T betaler TCI 32 milliarder dollar for selskapet. FCC er av den klare oppfatning at et oppkjøp vil gi kundene fordeler innenfor lokaltelefoni der en rekke husstander nå får et alternativ til Bell-selskapenes omfattende markedsmakt.

AT&T skriver i en pressemelding at transaksjonen skal være sluttført i løpet av mars.

- For første gang vil AT&T kunne tilby direkte bredbånd-aksess til kundenes hjem, og over tid vil vi tilby er alternativ innenfor lokaltelefoni, sier AT&Ts toppsjef C. Michael Armstrong i en kommentar.

I en nylig gjennomført omorganisering av ledelsen i AT&T fikk Armstrong selv hånd over fusjonen med TCI, som viser hvor viktig AT&T ser på dette oppkjøpet. I alt 33 millioner hjem vil kunne nås av AT&T etter TCI-kjøpet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.